Hírek

2014.10.21. 18:50

Arany- és gyémántdiplomás óvodapedagógusokat köszöntöttek

Dunaújváros - Arany- és gyémántdiplomás óvodapedagógusokat köszöntöttek kedden az Aprók Háza óvodában.

Szabó Szabolcs

Generációk által tisztelt és szeretett legendás óvodapedagógusok vehették át arany- és gyémántdiplomájukat kedd délután a Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvodájában.

A sok évtizeden át a város óvodáiban dolgozó szakembereket egy bensőséges ünnepség keretében egykori és mai kollégák köszöntötték.

A Dunaújvárosi Óvoda intézményigazgatója, Hubacsekné Nagy Emília ünnepi beszédében elmondta, a jelenleg is dolgozó óvónők nevében köszöni azokat a tapasztalatokat és értékeket, amelyeket az arany- és gyémántdiplomával elismert óvodapedagógusok átörökítettek az őket követő pályatársaknak.

A diplomák átadása után kötetlen baráti beszélgetésen idézték fel az elmúlt évtizedeket az ünnepség résztvevői.

– „A fa koronája oly magasra nő, amilyen mélyen fúródik gyökere a talajba” – idézte az ünnepelteket köszöntő beszédében Kodály Zoltánt gondolatát Hubacsekné Nagy Emília, aki hangsúlyozta, fontosak az ilyen események, hiszen az összetartozás és a gondoskodás élményével ajándékozzák meg a résztvevőket.Az arany- és gyémántdiplomák átadása előtt a Római Városrészi Tagóvoda csemetéi adtak vidám műsort az Aprók Házában, majd a Sándor Frigyes Zeneiskola két tehetsége, Pálinkás Eszter fuvola, és Burkovics Márton klarinét előadását élvezhették az óvodapedagógusok. Az ünnepségen Csinády Gáborné és Sztankó Lászlóné arany, Farkas Lajosné, Újvári Lászlóné, Lipták Lajosné, valamint Fulmer Lászlóné gyémántdiplomát vehetett át. Szegedi Györgyné kórházi kezelése miatt nem vette át gyémántdiplomáját.

Az aranydiploma az ötven éve, a gyémánt pedig a hatvan éve végzett szakemberek pályatusának állít emléket. A remek hangulatú találkozón Hubacsekné jó kívánságként fogalmazta meg az kollégáknak: „Az óvónő lelke mindig fiatal marad.”

 

 

 

Címkék#díj#óvoda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!