Hírek

2013.03.01. 16:51

Lemondatták, felmentették Cserni Bélát

Dunaújváros - Az önkormányzat döntéselőkészítő bizottságain belül személycserékről döntött a közgyűlés csütörtökön. Cserni Béla kegyvesztett lett a Fidesz berkeiben - minden jel erre utal.

Körmendi Erzsébet

A  bizottsági személycserékből és a közgyűlésen elhangzottakból egyaránt arra lehet következtetni, hogy Cserni Béla enyhén szólva már egyáltalán  nem élvezi a helyi Fidesz szervezet vezetőinek és tagjainak bizalmát. Az erre utaló  első komoly jelzés decemberben volt, amikor a soros közgyűlést megelőzően Csernit visszahívták a frakció éléről és Hingyi László lett a Fidesz-frakció vezetője. Nem sokkal később Csernit megfosztották a gazdasági  bizottság elnöki tisztétől is - ahol szintén Hingyi László vette át tőle a stafétát -, és átültették a szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottságba. Az e heti írásos közgyűlési anyag  szerint lemondott bizottsági tagságáról. Cserni Béla szavai viszont egészen másról árulkodnak:

- Az egészségügyi bizottsági tagi jelölésemet nem fogadtam el, nem is kívántam elfoglalni ezt a tisztséget, mert velem egyetlen változást sem beszéltek meg. Akkor milyen lemondást  vesznek tudomásul? Más részről a munkahelyemtől, a DVG Zrt.-től március elsejével megkaptam a felmondásomat - tette hozzá az érintett  a közgyűlésen.

Izsák Máté mellett (balról) Cserni Béla a közgyűlésen. Cserni szerint: az egészségügyi bizottsági tagságról nem tud lemondani, ugyanis el sem fogadta azt (Fotó: Lázár Zsolt)

Senki nem reagált az általa elmondottakra - csak szavaztak a képviselők. Cserni Béla helyét  Nagy Zoltánné vette át március elsejei hatállyal  a szociális, egészségügyi és  lakásügyi bizottságban, amelynek nem képviselői helyén is van változás: Gergely Ákos posztjára  Kertész Editnek szavazott bizalmat a közgyűlés. Cserni Bélának  mennie kellett a városüzemeltetési, környezetvédelmi és turisztikai valamint az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságból is. Előbbiben Hingyi László, utóbbiban Lőrinczi Konrád  az utódja.

További személycserékről is döntöttek. Pintér Tamás és Nagy Zoltánné helyet cserélt a közbiztonsági, illetve az ügyrendi bizottságban. Ettől függetlenül a Jobbik nem veszítette el tagságát a közbiztonsági vonalon, mert  Bujáki Laura helyett Simon Csaba, a Jobbik helyi szervezetének alelnöke lett a külsős tag. Tomsics Lászlóné  a városüzemeltetési bizottságból átkerült Horváth Tamás bíráló bizottsági helyére, az előző nem képviselői posztján pedig  Szabó Zsolt Róbert váltja Tomsicsnét. Az oktatási és kulturális bizottságból menesztették  Varga Richárdot, helyén Steigervald Anikó lett tagja a bizottságnak.


A sorrend nem volt megfelelő

Cserni Bélát először a gazdasági bizottságban betöltött elnöki tisztéről mondatták le, és utána menesztették a frakció éléről.

Pénteken írtunk arról, hogy Cserni Béla, a közgyűlés fideszes frakciójának egykori vezetője kegyvesztett lett a fiatal demokraták  helyi szervezeténél.  A legutóbbi közgyűlésén ugyanis a lemondatták valamennyi megmaradt bizottsági tisztségéből. Az érintett szerint sajnos nem minden időpontra emlékeztünk vissza helyesen.  A bizottsági elnöki tisztsége alól mentették fel először, mégpedig tavaly novemberben. A frakcióvezetői posztról decemberben  váltották le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!