Hírek

2016.02.15. 18:24

Lép a kormány? Szülői kezdeményezés: diáksztrájk!

Dunaújváros - Folytatódik a küzdelem az oktatás megreformálásáért: pedagógusok, civilek, szülők részvételével.

Szabó Szabolcs

A pedagógus szakszervezetek úgy ítélik meg, hogy a kormány van lépéskényszerben: bizonyítania kell, hogy valóban változtatni akar az oktatás rendszerén. Ha nem kezdi el a lényegi változtatásokat, akkor az érdekvédők akár sztrájkolni is hajlandók.

Szülők is demonstrálni akarják elszántságukat: egy internetes oldalon máris százezer követője van annak az ötletnek, hogy február 29-én ne engedjék iskolába gyerekeiket!

Budapesten tüntettek szombaton pedagógusok és civilek az oktatásért: újvárosiak egy csoportja. Fotó: Amatőr felvétel

Hétfőn közleményt adott ki a Pedagógusok Szakszervezetének országos vezetése, amelyben többek között ez is olvasható: „A február 13-i események igazolták, hogy az oktatás sokaknak fontos. Ez a nap igazolta azt is, hogy az oktatásban dolgozók képesek fellépni érdekeikért, az ország érdekeiért: a szabad oktatásért, az oktatáshoz való szabad hozzáférés jogáért. Ez a nap igazolta azt is, együtt, összefogva a pedagógusok, az orvosok, az ápolók, a könyvtárosok, a szociális munkások, a vasutasok, a postások, a dajkák, a bölcsődei gondozók, mindazok, akik itthon szeretnének boldogulni, tenni a szegénység, a gyermekéhezés, a hajléktalanság, a létbizonytalanság ellen, meg tudják mutatni a hatalomnak, nem mehet így tovább, irányváltásra van szükség! Most a Kormányon a sor! Meg kellett hallania a tüntetők üzenetét! A Pedagógusok Szakszervezete kijelenti, nem enged a „huszonötből". A Pedagógusok Szakszervezete - a Pedagógusok Sztrájkbizottságának tagjaként - tárgyal a Kormány képviselőivel. Tárgyal, de egyenrangú partnerként, és következetesen kitart követelései mellett! Tárgyal, de azokról a kérdésekről, amelyeket szükségesnek, fontosnak tart."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!