Lesz szél is, áradás is. Tavasz nem

2017. március 18., 11:11 szerző: Pekarek János
komment
Szóval, erre a hét végére biztosan nem úgy fogunk emlékezni, mint az első, megváltó tavaszi fénysugárra.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A hosszú és kemény téltől meggyötört képzeletünktől űzve valahogy azt képzeltük, hogy ha egyszer végre eljön a március, akkor már minden rendben lesz: hiszen itt a tavasz! Attól kezdve csupa napsütés és vidámság lesz az életünk, part menti csónakázás a Dunán, piknik a Duna-parton, hasonlók...

Nos, nem egészen így alakul a helyzet.

Az még hagyján, hogy a város egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, az úgynevezett Madárlesnél, a kikötői öböl talán leginkább vadregényes részén (ahonnan nem látni egyetlen rakodódarut sem...) ismeretlen kezek eltávolították a közeli patakocska melletti táblát: „Nem ivóvíz!”

Ez még csak egészségi kockázat, nem konkrét baj. Az már viszont baj, hogy a következő napokra nem az annyira áhított tavaszi időjárás várható: szombaton kifejezetten rideg, esős, 6-10 fokos időt jósolnak, vasárnapra hasonlót, hétfőn a lehető legrosszabbat, amire felkészülni sem lehet: változó időt, 6-17 fok közötti hőmérséklettel, erős széllel, mint kedden, és szerdán csak azért változik a dolog, hogy konkrét záporokat ígérjenek a zord meteorológusok.

Ami a dunai csónakázást illeti: már csak a fentebb jelzett időjárás miatt sem ajánljuk ezt az egyébként szép időtöltést. Ráadásul a Duna vízállása is enyhén szólva hektikusnak ígérkezik: a pénteki 126 centiméteres, vízmérce szerinti állásról vasárnap reggelre 101 centire apad.

Igaz, innen még ingadozóbb lesz a jövő hét a nagy folyamon: kedden már 148 centiméteres vízállást ígérnek a szakemberek, hogy csütörtökig 232 centiméterig emelkedjen a vízszint. Ezen tessék eligazodni...

Pekarek János

2017. március 18., 11:11 szerző: Pekarek János

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...