Hírek

2014.06.22. 18:10

Lesz Waldorf-iskola Dunaújvárosban?

Dunaújváros - Érdekes előadást, vagy inkább: tanórát hallhattak, láthattak a szülők a Waldorf-iskoláról. Nálunk is lesz ilyen?

Pekarek János

Naszályi Nóra, a solymári Waldorf-iskola osztálytanítója próbálta újra diákká változtatni azokat a szülőket, akik érdeklődtek a Waldorf-iskola tanítási módszerei, hangulata után. A szombaton az Erkel kerti egészségmegőrző központban mintegy kéttucatnyi felnőtt gyűlt össze, javarészt a a Dózsa-II. városrészbeli Csigadombon már működő Waldorf-óvoda tanítványainak szülei. Akik már tudhatnak egyet-mást a személyiségközpontú, sajátos tempójú és világnézetű oktatásról, amelynek alapelveit Rudolf Steiner fektette le, és az első iskola a németországi Stuttgartban, 1919-ben nyílott meg.

Az osztálytanító (aki a Waldorf-iskolákban első osztálytól nyolcadikig foglalkozik a gyerekekkel) hangsúlyozta: náluk mindig azzal foglalkoznak, ami a gyerekek számára akkor éppen a legfontosabb életkoruk, fejlettségük szerint.

A tervek szerint jövőre nálunk is nyílhat Waldorf iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!