Hírek

2017.05.02. 17:15

Letícia hétfőn utazik el az ausztriai műtétre

Jövő kedden operálják Letíciát a Bécs melletti Badenben: családja mindenkinek nagyon hálás a segítségért!

Pekarek János

Ez az idő is elérkezett: hétfőn, május 8-án utazik az ausztriai Baden bei Wienbe Móna Jázmin Letícia, az a hamarosan négyéves kislány, akit olyan sokan támogattak Dunaújvárosban gyógyulása érdekében.

Letícia ugyanis, bár koraszülöttként, de egészségesen jött a világra - azonban nem sokkal születése után agyvérzés érte, maradandó következményekkel. A gyerek máig nem tud mászni, ülni, járni, beszélni.

Egyszerű körülmények között élő édesanyja műanyagkupakok gyűjtésével próbálta összeszedni az ausztriai őssejt-beültetési operáció mintegy négymillió forintos költségeit. Bár a kupakgyűjtés a mai napig tart, a pénz előteremtésében nagyon sokat segítettek önzetlen támogatók, akik nem csak a műanyagkupakok zsákjaival, hanem jótékony célú műsorokkal is segítettek a kislánynak. A jótékonysági fellépők között voltak például (amint arról lapunkban is beszámoltunk) a dunaújvárosi óvodások is!

Anyja a május 9-i operációnál is mellette lesz, és vele együtt jön haza

Letícia természetesen édesanyjával utazik: anyja a május 9-i operációnál is mellette lesz, és vele együtt jön haza május 10-én.

Badenbe személyautón utazik anya és lánya: ismerősök ajánlották fel ezt a lehetőséget, ingyen.

Hazaérkezésük után a budapesti, úgynevezett Borsóházban vesznek részt rehabilitációs kezelésen: a kétszer egyhetes kezelés árára is futja az eddigi gyűjtésből.

Az, hogy milyen sikerrel zárul az operáció és a rehabilitáció, majd csak számos utókezelés és vizsgálat után lesz tudható, mondta lapunknak Letícia édesanyja, Kovács Viktória. Valószínű, hogy Letícia soha nem lesz teljesen egészséges - de nagyon sokat javulhat!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!