Hírek

2017.02.09. 19:40

Letícia jövőjéért gyűjtenek

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Óvoda gálájának bevételéből ötvenezer-ötvenezer forintot adtak két gyermeknek.

Pekarek János

Letícia már négyéves lesz február 26-án! Második éve írunk a kislányról, aki egészségesen született, édesanyja várandósságának kezdete után hat és fél hónappal - ám néhány nap múlva harmadik fokozatú, azaz maradandó hatásokkal járó agyvérzést kapott.

Emiatt valószínűleg élete végéig gondoskodásra szorul - de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne javítani az állapotán! De bizony, lehet - mégpedig úgynevezett őssejt-beültetéssel, amihez viszont sok pénz kellene...

Letícia négyévesen nem ül, nem jár, nem beszél. Nagyjából egy féléves gyerek szintjén él. Teljes mértékben anyja gondozására szorul, aki meg is tesz érte mindent.

Ahogyan lapunkban is írtunk már róla: Letícia anyja, Kovács Viktória azt tervezi, hogy a gyereket egy bécsi klinikán megoperáltatja. Ennek során Letícia saját őssejtjeit ültetnék a gerincébe.

Ezzel az eljárással sokat javulna a gyerek helyzete: ülni, járni, beszélni is megtanulhatna, idők során egyszerűbb feladatok elvégzésére is alkalmas lenne, mindenképpen sokat javulna életminősége.

Gyenes Józsefné (balról) átadja az óvodások gálaműsorán összegyűlt pénzt Letíciának
Fotó: Ady Géza

E cél érdekében műanyagkupak-gyűjtési akciót is indított a család, s különböző civil szervezetek, intézmények is támogatják őket.

Tegnap például azért voltunk hivatalosak a Kovács család Béke városrészi, negyedik emeleti lakásába, mert a Dunaújvárosi Óvoda vezetői, Gyenes Józsefné és Hertzné Jankovics Gabriella átadták Letícia édesanyjának azt az ötvenezer forintot, amelyet az óvoda tagintézményeinek legutóbbi (lapunkban is szerepelt) gálaműsorán gyűjtöttek a két gyerek: Nagy Kamilla és Móna Jázmin Letícia javára.

Képeink ez alkalommal készültek. Megállapíthattuk, hogy Letícia sokat nőtt és erősödött, szépen gondozzák, nagy érdeklődéssel hallgatta éppen a magyar gyerekdalok gyűjteményét - bár állapota változatlan.

Édesanyjától megtudtuk, hogy Letícia gyógykezelésére eddig (az óvodások ajándékával együtt) közel hárommillió forint gyűlt össze. Még egymillióra lenne szükség.

Nagy Kamilla szüleinek szerdán adták át a gálaműsoron összegyűlt összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!