Hírek

2017.06.01. 17:50

Letícia itthon szeretne fejlődni...

DUNAÚJVÁROS Letíciára nem lehet panasz: a négyéves, súlyosan korlátozott kislány igazán mindent megtesz, ami rajta múlik.

Pekarek János

Aki az internet egyik közösségi oldalán figyelemmel kíséri a négyéves Móna Jázmin Letícia sorsának alakulását, örömteli változásokat láthat a születése után agyvérzést szenvedett, és ezért fejlődésében jelentősen visszamaradt kislány sorsában.

Kemény edzésprogramja van a kislánynak Fotó: internet

Letícia a május elején, egy Bécs melletti klinikán végrehajtott, többszörös őssejt-beültetés következtében (mint a felvételek is tanúsítják) máris sokkal jobban reagál minden feladatra: lelkesen kúszik-mászik, sikeresen próbálgatja a járást. Azért vannak még elegyengetni való dolgok életében, kezelésében...

Meglehet, Letícia újabb és újabb játéknak veszi a mozgását fejlesztő gyakorlatokat, ezt nem tudhatjuk. Viszont az biztos, hogy a budapesti Borsóházba tervezett rehabilitációs kezelése máris kútba esett, és egy újabb, hazai fejlesztő intézettel elölről kell kezdeni a kivizsgálásokat. Bár talán Németországban lenne célszerű folytatni a kezelést... Ám a műanyagkupak-, azaz a pénzgyűjtés ma is nagyon fontos még neki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!