Hírek

2017.05.11. 19:05

Letícia sikeres műtétje után is folytatódik az adománygyűjtés

Dunaújváros - A beavatkozás problémamentesen zajlott, az, hogy mekkora sikerrel, majd később derül ki a család számára.

Pekarek János

Épségben hazaérkeztek Dunaújvárosba szerdán Móna Jázmin Letícia és édesanyja a Bécs melletti Baden városából, ahol kedden őssejt-beültetést hajtottak végre a négyéves kislányon.

Mint arról már többször beszámoltunk, a koraszülött gyerek pár naposan agyvérzést szenvedett, emiatt sem járni, sem ülni, sem beszélni nem tud. A keddi operáció mintegy négymillió forintba került: a család két év alatt gyűjtötte össze rá a pénzt, műanyag kupakok árából, adományokból, jótékonysági műsorok bevételéből.

Móna Jázmin Letícia édesanyjával
Fotó: Ady Géza

A műtét során Letícia három módon kapott vissza testének őssejtjeiből: a 4. és 5. gerinccsigolyája közé, a combjába, illetve intravénásan. Az orvosok szerint a beavatkozás problémamentesen sikerült, majd a későbbi kontrollvizsgálat mutatja meg, hogy milyen sikerrel.

A gyerek rehabilitációja május 22-én kezdődik Budapesten, az úgynevezett Borsóházban. Kétszer egyheti kezelésre gyűjtötték már össze a pénzt: egy hét 120 ezer forintba kerül. Ugyanakkor a badeni orvosok németországi rehabilitációt is javasoltak, ám az 6 ezer euróba kerülne...

Letíciára idén még egy csípőműtét is vár, valószínűleg ősszel, egy most felfedezett csípőficam következtében.

Úgyhogy a kupak- és adománygyűjtést több okból is kénytelen folytatni a szerény körülmények között élő család. Ehhez azonban mindenképpen szükség lenne egy tárolóhelyiségre, mivel lakásukban és panelházukban ez megoldhatatlan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!