Hírek

2017.07.09. 19:35

Letícia sokat beszél, és főleg: rajzolgat!

DUNAÚJVÁROS A maga módján, de szépen fejlődik Letícia, akit sokan támogattak még kortársai közül is a városban!

Pekarek János

Már négy és fél éves Móna Jázmin Letícia: az a dunaújvárosi kislány, aki születése után nem sokkal agyvérzés következtében súlyos károsodásokat szenvedett.

Nemrég azonban, mint beszámoltunk róla, a Bécs melletti Badenben sikeres őssejt-transzplantáción esett át, és most a rehabilitációs időszak kezdetén van.

Ahogyan édesanyjától, Kovács Viktóriától megtudtuk, a gyerek jól van, lassan, de szépen fejlődik a maga módján, a saját nyelvén sokat beszél, ami óriási változás, és még fontosabb, hogy szeret rajzolni, és egyre többet foglalkozik ezzel! Márpedig a rajz hihetetlen mértékben fejleszti nemcsak a kézügyességet, a koordinációt, hanem az agyban lejátszódó folyamatokat és a képességeket is!

Móna Jázmin Letíciára ősszel újabb műtét vár Fotó: Zsedrovits Enikő

Ám a helyzet továbbra sem egyszerűsödött Letícia és családja számára. Az egyik gond, hogy nagyon kevés a környéken a Dévény-módszerben járatos gyógytornász, márpedig erre nagy szüksége lenne a kislánynak. Úszni is csak a családja viszi, nincs ilyen terápia elérhető közelségben. A következő napokban kezdődik meg számára egy négyhetes intenzív terápia Budapesten, amire (mint a badeni műtétre) a támogatók, köztünk olvasóink által összegyűjtött és beváltott műanyag kupakok árából telik a családnak.
Ám októberben egy csípőficam-műtét fogja hátráltatni Letícia fejlődését...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!