Hírek

2017.04.05. 20:15

Letíciának gyűjtöttek - Több mint egyévnyi adakozás hozta össze a pénzt

Májusban meg is operálhatják Letíciát, akinek állapotában remélhetően alapvető fordulatot hoz a műtét!

Pekarek János

Könnyű a lelkünk, mert jó hírt mondhatunk: összejött a pénz Móna Jázmin Letícia műtétjére!

Ezt tegnap mondta el a négyéves, születése után agyvérzés miatt megbetegedett kislány édesanyja, Kovács Viktória azon az ünnepségen, amelyet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon rendeztek az ő számukra.

Fél évvel ezelőtt ugyanis a rendőrkapitányság teljes állománya csatlakozott Cserna Gábor polgármester felhívásához, hogy műanyagkupakok gyűjtésével segítsék a beteg kislány gyógyulását.

Az ünnepség egy bensőséges pillanata: Móna Jázmin Letícia az édesanyja, Kovács Viktória ölében, előttük Suszter Tamás rendőr alezredes a kapitányság dolgozóinak ajándékaival
Fotó: Zsedrovits Enikő

A csatlakozás nem csak üres szóbeszéd volt. Ezt bizonyította az a négy hatalmas papírzsák, amelyet a rendőrkapitányság tanácstermében adtak át Letícia édesanyjának. Természetesen a rendőrök nem hagyták, hogy Viktória maga cipelje haza ezeket a zsákokat: házhoz is szállították azokat, miként Letíciát és édesanyját is rendőrautó hozta az ünnepségre, s az is vitte haza. De nem csak ennyiből állt a kis ünnep!

A rendőrök ajándékokkal is kedveskedtek a kislánynak: ruhákkal, játékokkal, babákkal. Ezeket is ott, az ünnepségen adta át Letíciának Suszter Tamás rendőr alezredes, a kapitányság vezetője, és helyettese, Törköly László rendőr alezredes.

A műtétről: Viktória elmondta, hogy a beavatkozás várhatóan májusban lesz, Badenben. Költsége 3,8 millió forint, de négymilliót gyűjtöttek, mivel az édesanyának is ott kell töltenie a beavatkozás három napját.

Az ezutáni gyűjtések bevételét a gyerek rehabilitációjára fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!