Hírek

2016.07.08. 18:10

Letíciának gyűjtünk: van tárolóhelyiség!

Dunaújváros - Segítőkész emberekből még mindig nincs hiány: egy lakóközösség ajánlott fel helyet a gyűjtéshez.

Pekarek János

Olvasóink bizonyára emlékeznek arra a hároméves és négy hónapos kisleányra, aki alig egykilósan jött a világra, ráadásul kevéssel születése után agyvérzést is kapott, és úgy tűnik, hogy teljesen egészséges soha nem lesz.

Ezzel együtt Móna Jázmin Leticia varázslatos szépségű, lenyűgöző egyéniségű gyermek - még ha nem is tud beszélni, járni, felülni. Édesanyja, Kovács Viktória korábban adománygyűjtő akciót szervezett annak érdekében, hogy egy speciális masszázsra, mozgásfejlesztő foglalkozásra vihesse minél gyakrabban a kislányát - szerencsére ezt a beavatkozást a kormány ingyenessé tette.

Ekkor hirtelen sok változás következett be a másfél szobás panellakásban élő, ötfős család életében. Viktória, leánya, Leticia, szülei és nővére örömmel vették, hogy két jótékonysági alapítvány is jelentkezett náluk, hogy segítene a kislányon. Azóta az egyik alapítvány visszalépett, mondván: nem közösködik más szervezettel...

Ám fölmerült az a lehetőség is, hogy Bécsben őssejt-beültetést lehetne elvégezni a kislányon: a medencecsontjából kivett sejteket a gerincébe juttatnák.

Ennek a műtétnek az ára 3,8 millió forint.

Leticia anyja és hozzátartozói úgy gondolják, hogy használt műanyag kupakok összegyűjtéséből és újrahasznosításra való felajánlásából szerzik meg ezt a pénzt - mivel az édesanyának nincs munkahelye, az ő édesanyja takarít, édesapja pedig bádogos szakmunkás, nővére betanított munkás.

A kupakgyűjtésnek egyetlen nagyobb akadálya volt: a negyedik emeleti, másfél szobás lakásban nem volt hely.

Ismét olvasóink segítettek! A Batsányi utca 23-25-27. számú háztömb lakói felajánlottak a gyűjtésre egy földszinti helyiséget. Július 19-től minden kedden és csütörtökön 16 és 18 óra között egy lakó várja ott a kupakokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!