Hírek

2013.03.27. 18:30

Leváltják a Dunanett vezetőjét

Dunaújváros önkormányzata az alábbi közleményt juttatta el a Dunaújvárosi Hírlaphoz szerdán este.

duol.hu

"Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestereként és városunk polgáraként is úgy vélem, jogos felháborodást keltett a közelmúltban, a térségünkben megemelkedett szemétszállítási díj mértéke és mikéntje.

Szeretném tájékoztatni a térségünkben élőket, hogy Dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott úrral közösen fordultunk Németh Szilárd országgyűlési képviselő úrhoz – aki a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa –, és levélben kértük állásfoglalását, illetve segítő közreműködését a drasztikus szemétszállítási díj csökkentésének tárgyában. Németh Szilárd válaszlevelében tájékoztatott arról, hogy az érintett problémát mind a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport, mind a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság hivatalból megvizsgálja.

Ezzel szinte egyidőben levélben fordult a napokban önkormányzatunkhoz Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere is, aki együttműködésünket kérte a probléma mielőbbi rendezéséhez, egyúttal tájékoztatott az általuk Mezőfalván rendezett egyeztető fórum megállapításairól is.

Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestereként kötelességem kiállni az emberek érdekeinek védelmében, és testületünk valamennyi képviselőjének nevében megteszem a szükséges lépéseket. Együttműködünk a települések vezetőivel, közös álláspontot létrehozva megvédjük a lakosság érdekeit, és helyben is döntést kell hoznunk a Dunanett Kft. felelős vezetésének megválasztásában. Ennek érdekében Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a 2013. március 28-ai rendes ülésén napirendjére tűzi Izsák Endre, a Dunanett Kft. ügyvezető igazgatói tisztségéből történő azonnali visszahívását.

Tennünk kell a 34 települést és közel 160.000 lakost érintő probléma megoldása érdekében. Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetése maximálisan támogatja a Kormány rezsicsökkentő tevékenységét, és jelenleg is azon dolgozunk, hogy az emberek terheinek csökkentésére irányuló szándék megvalósulhasson. Minden ezzel ellentétes esetben, azonnal és a leghatározottabb módon lépünk fel a jövőben is."

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!