Hírek

2015.05.27. 17:21

Lezárták a Bocskai utcát! Egy eltört távfűtő vezetéket kell kicserélni június közepéig

Dunaújváros - Alaposan megváltoztatta a város közlekedési térképét a Bocskai utca hetekig tartó lezárása. A buszokét is.

Pekarek János

Lezárták a Bocskai utcát szerdán reggel hét órától egy távfűtő vezeték javítása miatt. A korábban történt csőlyukadás következtében egy egész vezetékszakaszt ki kell cserélni. A 400 milliméter átmérőjű, 12 méteres darabokból álló új vezetéket várhatóan június közepére fekteti le a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna és Hőszolgáltató (DVCSH) Kft, tudtuk meg S. Hegedűs Ambrus hőszolgáltatási üzemigazgatótól.

A hiba elhárításán már két hetek dolgoznak a DVCSH szakemberei az Esze Tamás utcai munkagödörben. Viszont most jutottak a munkálatok olyan fázisba, hogy le kellett zárni a Bocskai utcát, mivel a Béke városrész felé haladó csővezeték fektetése miatt nincs más megoldás.

Lezárták a Bocskai utcát az autók, motorok és autóbuszok előtt szerdán reggel hét órától. Az ok: egy csőtörés kijavítása, amellyel június közepére végeznek a tervek szerint. Ugyanakkor a Szórád Márton úton, amerre több busz forgalmát terelték, megsüllyedt egy aknafedél, egy sávot ott is lezártak (Fotó: Zsedrovits Enikő)

A Bocskai utca ezzel zsákutcává vált, és komoly változások következtek be a tömegközlekedésben is.

A korábbi Alba Volán, a tatabányai székhelyű Vértes Volánnal való összevonása után Középnyugat-dunántúli Közlekedési Központ (KNYKK) dunaújvárosi helyi járatai közül ötnek a közlekedését érinti az utca lezárása. A változások nyomon követhetők a cég honlapján. Eszerint szerda reggel 7 órától várhatóan június közepéig a 4-es, 18-as, 40-es, 44-es, 45-ös járatok menetrendje változik.

A 18-as és a 45-ös járatok megállója a Bocskai utcából a Római körút irányába a Szórád Márton út 44. számú ház előtti megállóban lesz. A 40-es járatok a Béke városrész irányába a Szórád Márton út 44. és a Dózsa György út 60. számú házak előtt állnak meg.

Annak érdekében, hogy a Technikum városrész ne legyen teljesen elzárva a tömegközlekedéstől és a kisdiákok iskolába járását is segítsék, a 40-es járat iskolai előadási napokon 6 óra 45 perctől 7 óra 55 percig, illetve 11 óra 55 perctől 15 óra 25 percig útbaejti a Szilágyi Erzsébet iskola előtti buszmegállót is. Mégpedig úgy, hogy a Szórád Márton útról bekanyarodik a Bercsényi utcába, majd a Weiner Tibor körúton visszafordulva kanyarodik ismét a Szórád Márton útra.

A 4-es számú járat nem érinti a Bocskai utcai és a Szilágyi iskola előtti megállót. A gyártelepre tartó járatra a Szórád Márton út 44. és a Szórád Márton út 20. számú házak előtti megállókban lehet felszállni.

A 44-es járat viszont érinti a Szilágyi iskola előtti megállót ám a Bocskai utcait nem. A járatra a Papírgyár irányába a Szilágyi iskola, a Szórád Márton út 44, a Szórád Márton út 20. előtti megállókban lehet felszállni. A béke városrész felé közlekedők viszont a Szórád Márton út 26, a Szórád Márton út 44, a Szilágyi iskola, és a Dózsa György út 60. előtti megállókban szállhatnak fel.

A járartok által nem érintett megállókban a KNYKK fekete nejlonnal takarta le az átmenetileg nem érvényes táblákat. A változás mégis sok zavart okozott, mert ismeretlenek több helyen is leszakították a fekete nejlonfóliákat...





Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!