Hírek

2013.09.16. 15:35

Lezárul a csatornázás előkészítő szakasza

Kulcs - Szeptember harmincadikával lezárják a települések Kulcs, Rácalmás és Dunaújváros közös szennyvíz-elvezetési beruházásának előkészítését.

Körmendi Erzsébet

Kiss Csaba, Kulcs polgármestere elmondta hétfőn: - Elkészültek a tervek, amelyek alapján Kulcsról Rácalmás megkerülésével, a 6-os út mellett vezetik el a községből a szennyvizet a dunaújvárosi tisztítóba, továbbá a gerincvezeték mentén csatornázva lesz a Százszorszép lakópark és Táborállás.

- A csatornázás előkészítési szakaszára előírt feladatokat teljesítettük. Engedélyes tervekkel rendelkezünk, elkészült a költségvetés, a költséghaszon-elemzés, várjuk a vízjogi engedély jogerőre emelkedését. Megfeszített tempóban dolgozunk a pályázati anyagon. Közben sajnos közzétették a szennyvízprojekt megvalósítására vonatkozó pályázati kiírás felfüggesztését. De nem csüggedünk, folytatjuk a munkát, rendben lezárjuk az előkészítési szakaszt és összeállítjuk a pályázati anyagot, hogy amint újra megnyílik a támogatási ablak, azonnal lépjünk, és elnyerjük a forrást a három település közös csatorna beruházásának a megvalósítására - mondta Kiss Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!