Hírek

2015.11.08. 19:42

Libanapi olimpiád

Dunaújváros/Dunaföldvár - Csutkahajítás és libakukoricázás is várta az ifjú Ludas Matyikat a Munkásművelődési Központ Márton-napi kavalkádján. A dunaföldvári pincesoron pedig hajtották a libákat a fiatalok.

Szabó Szabolcs

Bár Márton napját november 11-én, e héten szerdán ünnepelhetjük, számos helyen már a mögöttünk hagyott hétvégén is Márton-napi programok várták a családokat.

Dunaújvárosban a Munkásművelődési Központban hagyományteremtő szándékkal egy öt állomásból álló feladatsort kellett megoldaniuk az ifjú Ludas Matyiknak. A próbák során csutkahajítás, libahajtás, libatömés, libakukoricázás és kalapkapkodás várt a vállalkozó szellemű gyerkőcökre. A legügyesebb versenyző pedig az MMK Lúdas Matyija cím büszke birtokosa lehetett.

A szombati dunaföldvári Márton-napi rendezvényen nagyon sokan voltak kíváncsiak a libafuttatásra. A viadalra tizenkét libát neveztek.

A hajtó gyerekek és szüleik lelkesek voltak, a szárnyasok kevésbé. Némelyik visszafelé vette az irányt, vagy egyszerűen megmakacsolta magát. De végül – a szép számú közönség nagy biztatása és együttérzése közepette – mindenki teljesítette a távot. A három fordulóból álló versenyben párharcokban mérkőztek a versenyzők, végül a döntőbe négy liba jutott tovább. A győztes hajtó Vecsei Barbara másodikos kisdiák lett, aki elmondta, hogy a győzelem titka a gyakorlás. A dunaföldvári vásárban vették a libát, bizonyára igazi versenyállatot választottak. Otthon épített apukája egy pályát, s edzettek. Tavaly még csak középdöntős volt Barbara. Így nem volt meglepő a Nyertem! Nyertem! – örömittas kiáltása az eredményhirdetés után. A büszke győztes nyilatkozata közben hirtelen a liba kikapta az oklevelet a kislány kezéből. Elvégre ő dolgozott meg igazán érte!Minden hajtó a helyi Foltművek, azaz a foltvarró asszonyok készítette aranyos libát kapott ajándékba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!