Hírek

2015.06.21. 18:03

Liget: összművészeti műsorfolyam még 17 estén át

Dunaújváros – Hangulatos családbarát programcsomaggal indult útjára vasárnap este az idei Petőfi Művészeti Liget.

Szabó Szabolcs

Az augusztus végén, szeptember elején jelentkező Ligetzáró – egyben kőszínházi évadnyitó összművészeti kavalkádja már szépen beépült a városi műsornaptárba, ezért is gondolhatták úgy a monstre programsorozatot kormányzó Bartók munkatársai, hogy idén már külön Ligetnyitó csomagot is pakolnak a város és a szűkebb régió legnagyobb nyári szabadtéri műsorfolyama tiszteletére.

Ennek szellemében vasárnap délután négy órától már egy „furfangos csudavilág”, azaz interaktív játszóház várta a gyerkőcöket a Petőfi Ligetben. A zenei bemelegítést pedig Gubás Gabi színművész és Czutor Zoltán dalszerző közös formációja, a Mákos Gubás és a Czutor Borsók szállította a liget közönségének. Az esti műsorsávban a Pálmai Pannával kiegészülő Swing á la Django kollektívája – önmeghatározásuk szerint „hungarian django swing” – muzsikával szórakoztatta a közönséget.

Az előttünk álló hat hét tizenhét estéjén irodalmi, színházi és természetesen zenei programok sokaságával jelentkezik a Petőfi Művészeti Liget. Szerdán már a fennállásának 20 évét köszöntő Kerekes Band húzza majd a talpalávalót a Liget fái alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!