Hírek

2016.07.29. 19:30

Liget: sajnos ismét itt a vég - asárnap búcsúzik a város leghosszabb nyári kulturális-zenei sorozata

Dunaújváros - Vasárnap zár a város és a térség leghosszabb nyári szabadtéri kulturális rendezvénysorozata, a Liget.

Szabó Szabolcs

Vasárnap 16 órakor indulunk.

Játékos tudomány - játékos csudavilág címmel ügyességet, gyorsaságot bemutató játékok, népi játékok, logikai játékok, zsonglőr sarok, nemzetek játékai, érdekes jelenségeket bemutató eszközök várják az érdeklődőket a liget árnyas fái alatt.

A színészi feladványoktól, a könnyűzenei műsorcsokorig: a Petőfi Művészeti Liget idén is bizonyította létjogosultságág. Folytatása következik jövőre... Fotó: Ady Géza

A zárókoncertet pedig Horányi Juli és csapata szolgáltatja majd. 2014-ben Juli úgy döntött, szeretné kipróbálni magát a mainstream zenei közegben, ezért jelentkezett az X-Faktor tehetségkutató showba, amelynek második helyezettje lett. Röviddel a show befejezése után stúdióba vonult. Juli ezzel egy időben megalapította saját zenekarát, amelynek - és egyúttal saját zenei projektjének is - a YOULI művésznevet adta. Az 5 tagú zenekar több, sikeres koncerten is túl van már. Mindezt bizonyítják majd vasárnap este 20 órától is.

Összességében elmondható, hogy az utóbbi több mint másfél hónap alatt remek kínálat várta a vers, a világzene, a dzsessz és rakendroll szerelmeseit Dunaújvárosban.

A Petőfi Művészeti Liget a város és kistérség leghosszabb és leginkább sokrétű zenei és kulturális fesztiválja, amelyet díjmentesen látogathatnak az érdeklők.

A tervek szerint az utóbbi évekhez hasonlóan jövőre is jelentkezik majd a sorozat.

Mint fenti írásunkból is kiolvasható, a holnapi ligeti záróra is mesés programokat tartogat majd a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!