Hírek

2017.03.27. 19:05

Jubileumi gálát rendezett a Löfan - A lányok összesen harmincegy produkciót mutattak be a színpadon

Dunaföldvár - Működésének két évtizedes jubileumát ünnepelte a dunaföldvári Löfan Mazsorett a nemrég tartott gálaműsorával.

L. Mészáros Irma

A rendezvény helyszíne, az általános iskola tornacsarnoka teljesen megtelt érdeklődőkkel, szülőkkel, barátokkal, támogatókkal, hiszen szép évforduló ez.

A Löfant, amelynek nevében a Dunaföldvár szó közepe szerepel visszafele, 1997-ben két csoporttal indította el Kristofics Szilvia. Az akkori legifjabbak között volt Béres Barbara, a mostani művészeti vezető, aki 2008 óta edző, s 2010 óta vezetője a Löfannak. Az egyesületben a több mint hatvan lánnyal, négy korosztályú csoporttal rajta kívül még hatan foglalkoznak: Somogyvári Lilla, Huszárik Tamara, Tóth Renáta, Horváth Zsanett, Tilli Fanni és Rivnyák Viktória. Ők mindannyian Löfan-tagok voltak, 2015-ben hagyták abba a versenyzést, de a csoporthoz hűségesek maradtak.

Minden a harmóniát szolgálta: a szép mozgásformák és elegáns mozdulatok, az ügyesség, az ízléses ruhák és a remek zene

A több mint kétórás műsorban minden korosztály megmutathatta magát az óvodásoktól a senior kategóriáig. Összesen harmincegy produkció került a színpadra a Móri Fúvószenekar kíséretében. A zenekar önálló számokkal is szórakoztatta a vendégeket. A lányok nagy sikert arattak. Minden a harmóniát szolgálta: a szép mozgásformák és elegáns mozdulatok, az ügyesség, az ízléses ruhák és a remek zene.

Ezzel a gálaműsorral mondtak köszönetet a támogatóknak is

- A gálaműsorban hagyományosan szerepelnek régi koreográfiáink, de a hazai közönségnek mutatjuk be először az újakat, amelyekkel az évad versenyein indulunk - mondja Béres Barbara. A terem belmagassága lehetővé tette a mutatós dobásokat. Fergeteges volt és nagy sikert aratott az UV fényben előadott meglepetéstánc, amelyben együtt szerepelt az összes lány. Az idei gálán - a bölcskei Berek család közreműködésének köszönhetően - nagyobb jelentőséget kapott a látvány, a fények. A jobb hangosítással is igyekeztek teljesebb élményt nyújtani.

Minden korosztály megmutathatta magát az óvodásoktól a senior kategóriáig

A művészeti vezető hozzáteszi: a gála bizonyíték, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésére is. Az óvodásokkal heti egy alkalommal Rivnyák Viktória foglalkozik, a többi korosztálynak heti három edzést tartanak megosztva, illetve a szombatokat is kihasználják. A versenyeket megelőző egy-két hétben pedig még intenzívebben, napi edzéssel készülnek a táncosok.

Ezzel a gálaműsorral mondtak köszönetet az adományozóknak is, hiszen hálásak az önkormányzat egymilliós támogatásáért, s mindazoknak, akik más módon segítik őket: az általános iskola és a művelődési ház vezetőinek, Kovács Viktornénak az edzések helyszínéért, a szülőknek a sok-sok áldozatért, s azoknak, akik adójuk egy százalékával járulnak hozzá az egyesület működéséhez, a versenyekhez.

A lányok a gálaműsor sikere után nem lazíthattak, mert másnap reggel hét órakor már a buszon ültek, hogy a gyömrői évadnyitó országos mazsorett-versenyen bemutassák a friss koreográfiákat. A művészeti vezető elégedett az elért eredménnyel. A junior botos miniformáció első helyezést, a senior botos miniformáció második helyet, a Bognár Annamária - Szabó Petra junior botos duó ezüst minősítést, a senior botos trió - Fehér Laura, Huszárik Helga, Rácz Viktória - második helyezést ért el. Duschnig Anna junior pomponos szólójával pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A gálaműsorban hagyományosan szerepelnek régi koreográfiák, de a hazai közönségnek mutatják be először az újakat, amelyekkel az évad versenyein indulnak Fotó: Ady Géza

A következő hetekben sem unatkoznak a Löfan lányai, hiszen a domaszéki országos mazsorett-bajnokságra és a kazincbarcikai magyar mazsorett-bajnokságra készülnek. Fő céljuk, hogy versenyzési jogot szerezzenek az Olaszországban rendezendő Európa-bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!