Hírek

2015.09.18. 14:53

Löfan mazsorettek Európa csúcsán

Dunaföldvár - Sikeres versenyidőszakot zárt a Löfan Mazsorett csoport a csehországi Brnoban megrendezett Európa-bajnoksággal. A dunaföldvári mazsorettek senior zászlós miniformációban ugyanis megszerezték az Európa-bajnoki címet.

L. Mészáros Irma

A kontinensviadalon felvonultak egyebek között a cseh, szlovák, magyar, horvát, ukrán, szlovén, boszniai, szerb, olasz, valamint lengyel csapatok is.

A Löfan Mazsorett csoport összesen negyvennégy versenyzővel érkezett Brnoba a versengésre

A Löfan Mazsorett csoport negyvennégy versenyzővel érkezett Brnoba a versengésre, hiszen mindhárom csoportjuk előzőleg magyar bajnok lett. Tizennégy versenyszámban voltak érdekeltek, s mindhárom korcsoportban indultak csapatban, mini formációban, szóló, duó- és trió formációban. Béres Barbara művészeti vezető irányításával botos, pomponos és zászlós koreográfiákkal is bemutatkoztak. Az Európa-bajnok senior zászlós miniformáció tagjai: Fehér Laura, Horváth Zsanett, Huszárik Helga, Rácz Viktória, Somogyvári Lilla, Tilli Fanni és Tóth Renáta.

- Ennyire előkelő helyen még nem végzett a miniformáció, ezért nagyon büszkék vagyunk rájuk - mondja a Löfant működtető egyesület vezetője, Huszárikné Egervári Éva. - A többiek ügyesen szerepeltek, zömében a középmezőnyben végeztek, de érmes helyezést nem értek el egészíti ki a beszámolót. A vezetők elégedettek a csoport teljesítményével. Nagyon hálásak a felkészítőknek és annak a sok szülőnek, akik elkísérték a lányokat Csehországba. Hiszen igazi munkamegosztás alakult ki már közöttük: segítenek az öltöztetésben, az átöltözéskor, a frizura- és smink készítésében, fotóznak és természetesen szurkolnak.

A vezetők nagyon hálásak annak a sok szülőnek is, akik elkísérték a lányokat Csehországba Fotó: amatőr felvétel

- A magyar bajnoki címek után gazdag programjuk volt a földvári lányoknak, megszaporodtak a felkérések. A nyáron a móri fúvószenekarral jártak Olaszországban, felléptek Dunaföldvár erdélyi testvérvárosában, Borszéken. Gazdag programmal készülnek a helyi Szüreti Fesztiválra, emellett szerepelnek majd a tűzoltók ünnepén Dunaújvárosban is, illetve Németkéren, vagy később a Móri Bornapokon. Bár szép létszámú és sikeres a Löfan Mazsorett csoport, szívesen fogadnak általános iskolás jó mozgású lányokat, olyanokat, akiket nem csak a csillogás és a ruha vonz, hanem a tevékenység iránti felelősségtudat is kialakítható bennük - mondja az egyesület vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!