Hírek

2017.03.27. 15:40

Döntőben van a bőrdíszműves Váry Viktória

Dunaújváros - Az SZKTV könnyűipari szekciójában Váry Viktória, a Lorántffy iskola bőrdíszműves diákja a döntőbe "varrta" magát.

Balla Tibor

Szombathelyen rendezték meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által meghirdetett Szakma Kiváló Tanulója Verseny könnyűipari szekciójában az előválogató versenyt, az írásbeli fordulón már bejutott diákok számára. Váry Viktória, a Lorántffy iskola bőrdíszműves tanulója már biztosan ott lehet a döntőben.

Váry Viktória (jobbra) és felkészítője, Molnárné Lukács Anita Fotó: DSZC

A versenyt március közepén tartották egy egész napos megmérettetésben, amely komoly megpróbáltatás volt a diákok számára. A verseny során a bőrdíszműveseknek át kellett esniük egy szóbeli vizsgán, és három gyakorlati vizsgatárgy készítése is a feladatuk volt. Egy bőr-textil kombinációjú ötujjas kesztyűt, egy notebook táskát és egy egyedi tervezésű bőr övet készítettek.

Váry Viktória, a DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakiskolája és Kollégiumának tanulója végig higgadtan tudott feladataira koncentrálni, s a legjobbak között került a Szakmasztár Fesztivál keretein belül zajló döntőbe, amelyre április 24-26. között kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!