Hírek

2013.12.11. 14:20

Lorántffy-sok az Arany Galériában

Dunaújváros – A jövő tehetséges alkotóinak szól a Lorántffy diákjainak új tárlata, amely kedden nyílt meg az Arany Galériában.

Szabó Szabolcs

„A Lorántffy iskola művészeti tagozata kiállításának azt a címet adtuk, hogy Toborzó. A cím magába foglalja szándékunkat. Szeretnénk diákjaink körébe fogadni benneteket, szeretnénk, ha ti is részesei lehetnétek iskolánk rendezvényeinek, színes életének. A két iskola sok közös vonást mutat. Az Arany János Iskola falai között cseperednek fel a jövő művészeteket kedvelő felnőttjei, azok, akiknek érdemes színházat rendezni, hangversenyt bemutatni, akik nem mennek el értetlenül egy kortársakat felvonultató képzőművészeti kiállítás mellett, vagy akik gyönyörködni tudnak egy sportoló mozdulataiban, egy épület, egy formatervezett tárgy látványában, akiknek ez által egy gazdag, kiteljesedett élete lesz, mert értik és befogadják ezt a sok csodát, ami körülvesz bennünket. Akik ebben az iskolában tanultok, jó úton jártok. Ezt az utat folytonossá tehetjük számotokra, ha a Lorántffy iskola művészeti tagozatát választjátok. Tovább gazdagíthatjátok azoknak az elődeiteknek a sorát, akik megyei és országos versenyeken díjakat szereztek munkáikkal, akik művészeti tanulmányaikat tovább folytatják az ország főiskoláin, egyetemein.”

fogalmazott a tárlat megnyitóján Rohonczi Istvánné. A Lorántffy iskola művészeti tagozatának vezetője lapunknak elmondta: – A képek a Lorántffy iskola nyári művészeti alkotótáborában készültek. A papírmasé figurák pedig novemberben készült munkák. A kiállító diákok: Huang Xixi, Bogdán Katalin, Schneé Dóra, Szabó Nikolett, Csurai Fruzsina, Barkóczi Szabina, Horváth Bernadett, Pálfi Lilla, Szloboda Bianka, Farkas Virág és Kulcsár Éva.A Lorántffy iskola tanulói egy hangulatos műsorral is megleptek az Arany Galéria fiatal közönségét. A diákok felkészítő tanára Gulyásné Dorka Violetta tanárnő volt. A műsorban pedig Dér Kata, Kónicz Boglárka, Mészáros Réka, Teberi Renáta, Opre Andrea, Hanh Blanka, Czirkó Tünde, Kovács Vivien és Katona Fanni szerepelt. A kiállítás december 17-ig várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!