Hírek

2013.11.04. 20:45

M6: már téli üzembe kapcsoltak

Hóértékezlettel egybekötött gépszemlét tartottak tegnap Iváncsán, az M6-os autópályát Érdi-tető és Dunaújváros között üzemeltető társaság bázisán.

Gallai Péter

Mint minden évben, idén is megtartotta szokásos hóértekezlettel egybekötött gépszemléjét a Duna Intertoll Zrt. Az M6-os, és egy kis szakaszon az M8-as sztrádát is karbantartó cég hétfőn délelőtt iváncsai telephelyére invitálta a meghívottakat, ugyanis előírás az illetékes szervekkel és hatóságokkal való egyeztetés és tapasztalatcsere.

A bázison készenlétben állnak a hóeltakarításhoz szükséges gépek, a kis képen Faragó Péter

A koncessziós társaság képviseletében Tóth János projektmérnök mondott pár szót, majd Faragó Péter, az üzemeltetést végző Duna Intertoll Zrt. vezérigazgatója tartott prezentációt az elmúlt tél statisztikáival, valamint ismertette az üzemeltetési menetrendet:

– November elsejétől folyamatos készenlétben vannak a saját dolgozóink, tizedikétől pedig már a bérelt állomány is. A készenlét az időjárás függvényében, de legkorábban március 15-én szűnik meg.

Ami pedig a számokat illeti, szó esett a forgalmi adatokról is: a könnyű járművek esetében a 2010-es csúcs után folyamatosan csökkent a használók száma, ami idén viszont ismét növekvő tendenciát mutatott. A 2012/13-as tél 33 havas napja – köszönhető a márciusi, rendkívüli időnek is – 2005 óta a legmagasabb volt, és sóból is a szokottnál több fogyott, míg november nullát, addig márciusban 590 tonnát szórtak ki. Természetesen a tárolót már feltöltötték a mostani induló készlettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!