Hírek

2015.05.28. 14:17

Pénteken adják át a Solt-Dunaföldvár között megépült kerékpárutat

Dunaföldvár - Pénteken 16 órakor adják át ünnepélyesen a Solt-Dunaföldvár között megépült kerékpárutat, amely a Beszédes József Duna-híd keleti hídfője és Solt központja között vezet.

L. Mészáros Irma

A három kilométer hosszú út építéséhez zömében a volt vasúti töltést használták fel, s a beruházás során átépítették a Kis-Dunán átvezető hidat is. A több mint kétszáz millió forintos beruházás pályázati pénzből épült a két település némi hozzájárulásával.

Mint ahogy erről lapunk is tudósított, a régóta vágyott út alapkövét szeptember végén tették le. A kivitelező Soltút Kft. tartotta az ütemtervet, s május eleje óta már használhatják is az utat a két város lakói. A tervek szerint a kerékpárút csatlakozik majd az Európát átszelő EuroVelo 6. számú kerékpárútba.

Biztonságos út vezet mostantól a két település között

Az átadó ünnepséget a két város között, a kis Dunán található Horgásztanyán tartják. Beszédet mond Kovács Ernő, Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott, illetve a Kalmár Pál solti és Horváth Zsolt dunaföldvári polgármester. A rendezvényre várják a két város lakóit, kerékpárosait és az érdeklődőket. A szalagot a Kis-Duna hídnál vágják át.

Ezt követően a Dunaföldvári STE Kerékpáros Szakosztály vezetőjének, Szlobodnyik Lászlónak a szervezésében kerékpáros minitúrára hívnak mindenkit a Horgásztanya Solt Beszédes József Duna-híd Horgásztanya útvonalon. A túrát teljesítők között ajándékokat sorsolnak ki, a fődíj pedig egy kerékpár lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!