Hírek

2014.07.23. 15:50

Csütörtökön döntenek a felvételi jelentkezésekről

Csütörtök este nyolc órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait.

Szabó Szabolcs

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint Előreláthatólag a hivatalos kihirdetést követően leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetőek a ponthatárok.

Ahogy eddig is, a ponthatárokat többek közt a felvételizők számának, az intézmények kapacitásainak, valamint a jelentkezők eredményeinek figyelembevételével határozzák meg. Azokat, akik sikerrel felvételiztek, az egyetem vagy főiskola levélben is értesíti. Ezek az értesítések tartalmazzák többek közt a beiratkozással kapcsolatos információkat. Minden jelentkező egyetlen képzésre nyerhet csak felvételt, a jelentkezési sorrendjében szereplő első olyan helyre, ahol összpontszáma eléri vagy meghaladja a ma este nyilvánosságra hozott felvételi ponthatárt. Amennyiben egyetlen megjelölt képzéshez sem elegendő a felvételiző pontszáma, a jelentkezőt ebben az eljárásban nem vehetik fel felsőoktatási intézménybe. A felvételt nem nyert jelentkezők a pótfelvételi során jelentkezhetnek újra. A ponthatárokat a felsőoktatási intézmények az Oktatási Hivatal közreműködésével, valamint a szaktárca jóváhagyásával határozzák meg.

Címkék#felvételi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!