Hírek

2015.03.11. 18:01

Létezhet-e Dunaújváros a vasmű nélkül?

Dunaújváros - A Zöld Terasz névvel életre hívott kezdeményezés csütörtök este Szegál Borisz előadásával mutatkozik be az MMK-ban.

Szabó Szabolcs

Létezhet-e Dunaújváros a vasmű nélkül? Milyen városban élhetnek majd unokáink? - e kérdéseket boncolgatja majd a Dunaújvárosi Főiskolán is húsz évig oktató Dr. Szegál Borisz egyetemi tanár Hogyan lehet Dunaújváros a jövő városa? címmel jelentkező előadása, amely egyben a Zöld Terasz névvel életre hívott közösségi kezdeményezés helyi bemutatkozásai is egyben.

A lapunkhoz eljuttatott tájékoztató szerint a március 12-én 18 órakor a Munkásművelődési Központ 104-es rendezett előadással debütáló Zöld Terasz a helyi, közösségi kezdeményezések országos hálózata kíván lenni a szabadság, a szolidaritás és a jövőtudatosság jegyében. Mint írták, céljuk hogy teret nyissanak a párbeszédnek, a közös gondolkodásnak és cselekvésnek.

Jövőbeni programjaik között a beszélgetéseken túl szerepelnek film- és könyvbemutatók, szabadidős programok, tanácsadások, képzések, jótékonysági események is.

Visszatérve a programra: Szegál Borisz pedagógiai szakpszichológus,bölcsészdoktor, egyetemi tanár. Több hazai és nemzetközi felsőoktatási intézményben oktatott és oktat ma is. A város és a vasmű jövőjével kapcsolatos gondolatait, felvetéseit korábban már többször is hallhatták az érdeklődők.

 

Címkék#vasmű#mmk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!