Hírek

2012.12.26. 15:49

Ma társulati közgyűlés csatorna ügyben

Dunaújváros - Víziközmű-társulati közgyűlésre várják az északi lakópark és Táborállás csatornázásban érintett lakóit december 27-én - ma!

Körmendi Erzsébet

Kulcs és Rácalmás szennyvíz-elvezetési és tisztítási beruházásához Dunaújváros is csatlakozott: a Százszorszép lakópark és Táborállás ingatlantulajdonosai október végén megalakították a Dunaújvárosi Csatorna Víziközmű-társulatot. A három település polgármestere december elején írta alá a társulási szerződést, most az ingatlantulajdonosokon a sor.

A három település polgármesterei (Kiss Csaba, Schrick István és Cserna Gábor) december elején írták alá a kibővített szerződést (Fotó: Lázár Zsolt)

A beruházás előkészítési fázisában a cégbíróság által kért pontosításokkal módosítani kell az alapszabályt. Emiatt hívta össze a  víziközmű-társulat közgyűlését Takács Endre elnök december 27-én csütgörtökön 16 órára, a városháza C-szárnyába.

A  csatornázásban érintett két dunaújvárosi városrészben - a Százszorszép lakóparkban és Táborálláson - összesen 418 ingatlan található. Ezek tulajdonosai közül novemberig 265-en nyilatkoztak úgy, hogy igénylik a csatornázást és hozzájárulnak annak költségeihez.

A tervezett beruházás Dunaújvárosra eső költségeként az előzetes kalkulációk alapján  534 millió forintot említett dr. Vágner Elza ügyvéd  az alakuló közgyűlésen. Ez alapján  a fajlagos költség ingatlanokra eső összege meghaladja az egymillió forintot.

A korábbi beruházásokhoz képest  rendkívül magas önerő miatt az önkormányzat állami hozzájárulást igényel,  és  próbálják a támogatási alapból is még tovább csökkenteni az összeget. Így reményeik szerint tartható lesz, hogy a lakóknak ne kelljen 250 ezer forintnál többel hozzájárulniuk az északi lakóövezet rendkívül fontos csatornázásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!