Hírek

2013.12.12. 12:55

Folytatódik a közös karácsonyi várakozás Baracson

Baracs - Advent második vasárnapján megtelt Templomoson az Isten háza. Most vasárnap az apátszállási templomban lesz a rendezvény.

Szárszó Lajos

A Naplemente Nyugdíjas Egyesület tagjai   énekeltek. A fotó előterében Czuppon Zsóka hegedült (Fotó: Ónodi Zoltán)

A civil szervezetek, családok és az önkormányzat összefogásával harmadik éve rendezik meg az adventi hétvégéket Baracson. A karácsonyi várakozás második hétvégéjén a Templomos baracsi templomban adtak ünnepi műsort a helyi civil szervezetek, családok. A megható ünnepség első fellépője a karácsonyi zeneműveket előadó dunaújvárosi Sándor Frigyes Zeneiskola tanulóiból alkotott kvartett volt. A Naplemente Nyugdíjas Egyesület tagjaiból álló kórus adventi dalokat énekelt, de az első könnycseppeket a Simon család együttzenélésekor hullatták a nézők. A hittanos gyermekeket a Baracs Néptáncegyüttes tagjai követék, majd a nagycsaládosok megható énekléssel zárták a műsort.

Az adventi hétvégék következő helyszíne az apátszállási templom lesz december 15-én. Az adventi várakozás harmadik vasárnapján Nédó Olga hegedűművész jótékonysági műsorát hallhatják a résztvevők. A 16 órakor kezdődő műsorban a Barátság Nyugdíjas Egyesület, a helyi önkéntes tűzoltók, a Baracs Néptáncegyüttes műsora után ad konertet Nédó Olga, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen vette át hegedűtanári és kamaraművészi diplomáját. Számos hazai és külföldi hegedűverseny nyertese. 2011-től a Magyar Vöröskereszt Kulturális Nagykövete lett. Sokak számára Mága Zoltán hegedűvirtuóz egyik Angyalaként lehet ismerős, hiszen 10 évig volt nála állandó tag. Pályafutása során koncertezett többek között az Egyesült Államokban, Afrika, Ázsia és Európában. Többször fellépett a Budapesti Operabálon, Budapest Újévi Koncerteken, illetve a Száz Templomi sorozat jótékonysági koncertjén. Legemlékezetesebb fellépése a 2010-es Budapesti Operabálon José Cura világhírű tenorral volt.

Olga elkötelezett híve a jótékonyságnak, karitatív tevékenységéért többször kapott kitüntetést. Rendszeresen ad jótékonysági koncerteket, melyeknek teljes bevételét felajánlja karitatív célokra. Az általa képviselt klasszikus zenei műfajon kívül az igényes könnyűzene világában is otthonosan mozog, melyekből a baracsiak 2013. augusztus 20-án ízelítőt is kaptak.




Címkék#Baracs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!