Hírek

2014.02.21. 18:05

A látogatási tilalom nem érinti a kórházi egészségnapot

Dunaújváros - Péntektől látogatási tilalom lépett életbe a Szent Pantaleon Kórház fekvőbeteg osztályain, de az intézmény járóbeteg ellátását, és a mai egészségnapot ez nem érinti.

Gallai Péter

Már a kórház bejáratánál figyelmeztetnek arra, hogy teljes körű látogatási tilalom lépett életbe (Fotó: Ónodi Zoltán)

Az influenzaszerű megbetegedések magas száma miatt a megyei tiszti főorvos, dr. Müller Cecília február 21-től látogatási tilalmat rendelt el a megye összes fekvőbeteg intézményében, így a dunaújvárosi kórházban is. A pénteken életbe lépett intézkedéssel kapcsolatban felmerült a kérdés, mi a helyzet az intézményben működő szakrendelésekkel. Nos, ezek továbbra is zavartalanul fogadják a betegeket, ráadásul másik épületszárnyban vannak. Az ambuláns betegellátás például varratszedés is működik. A teljes tilalom tehát a fekvőbeteg osztályokat érinti, azonban külön osztályvezető főorvosi engedéllyel még itt is van lehetőség a látogatásra.

Kovács Bettina, a kórház kommunikációs munkatársa kérdésünkre hozzátette: a fekvőbeteg osztályokat érintő látogatási tilalom nem akadályozza azt a mai, ingyenes életmódnapot sem, amelynek a kórház auditóriuma és aulája ad otthont.

Tehát február 22-én egész napos előadásokkal, emellett vérnyomás-, vércukor-, koleszterin-, valamint testzsírméréssel és tanácsadással várják az érdeklődőket.

A szombati program. 9-9.30 óra: Dr. Pátkay József főorvos, Megelőzhető-e a cukorbetegség? 9.30 10 óra: Kovács Éva, A cukorbetegségről általában.

10.30 -11 óra: Krasznavölgyi Ágnes, Cukorbetegség megelőzése és táplálkozási tanácsok. 11.30 12 óra: beszélgetés az előadókkal.

12.30- 13 óra: Zászlós Ildikó, DO-IN önmasszázs bemutató.

13.30- 14 óra: Kegyes Lászlóné, Mit tegyek, mielőtt laborvizsgálatra megyek?

14- 14.30 óra: Nagy Noémi, TRX előadás és bemutató.

15- 15.30 óra: Sólyomvári Ágnes, Nordic Walking előadás és gyakorlati bemutató. 16 órától: beszélgetés az előadókkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!