Hírek

2015.04.26. 12:29

Májusban nyitnak a kisposták

Az önkormányzat felvállalta vagyonkezelő cégén keresztül a postai szolgáltatást, és az anyagi hátteret is biztosította azért, hogy újra üzemelhessen Pentelén és a Barátság városrészben a kisposta.

Körmendi Erzsébet

A Magyar Posta Zrt. az alacsony forgalomra hivatkozva zárt be Dunaújvárosban három kispostát március 2-án. A lakók tiltakoztak, az önkormányzati képviselők támogatták az aláírásgyűjtést, kiálltak a kispostákért, Szepesi Attila gazdasági alpolgármester pedig már a bezárás előtt elkezdte a tárgyalásokat a Magyar Postával azt remélve, hogy a tervezett intézkedés elkerülhető. De a bezárást illetően a posta hajthatatlan volt.

A postai szolgáltatás nem önkormányzati feladat, mégis a városvezetők mindent megtettek – az önkormányzat anyagi áldozatot is vállalt – a kispostákért. Kompromisszumok árán és plusz vállalásokkal kettőt sikerült megmenteni: a közgyűlés áldását adta rá, hogy a DVG Zrt. közreműködői szerződést kössön a postával december 31-ig, és a vagyonkezelő felvállalja a postai szolgáltatást május 1-től a Barátság városrészben és Pentelén. A Barátság út 2./C helyiséget az önkormányzat haszonkölcsönbe adta a DVG-nek, a Petőfi utca 5. alatti helyiség esetében pedig felvállalta a bérleti dij megfizetését, ami 400 ezer forint decemberig. Valamint a közgyűlés 6,6 millió forintot biztosított a kisposták üzemeltetésére a DVG-nek az évből hátralévő nyolc hónapra, a posta pedig havi 15 ezer forintot fizet a szolgáltatás ellátásáért. A városvezetők mérlegelték a helyiségek újra nyitás előtti tisztasági festését is, ám takarékossági okból ezt elvetették.

A következő szolgáltatásokat vállalták fel a szerződés szerint: két kilogrammnál kisebb tömegű belföldi és nemzetközi levélküldemények és címzett reklámkiadványok felvétele, hivatalos iratok felvétele, belföldi és nemzetközi postacsomag felvétele, ajánlott-, tértivevény- értéknyilvánítás többletszolgáltatás biztosítása, továbbá címzett kezébe levél belföldre, saját kezébe nemzetközi viszonylatban, fizetést követő kézbesítés belföldi viszonylatban, utánvétel nemzetközi viszonylatban, postai, pénzügyi értékcikkek árusítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!