Hírek

2013.07.11. 22:00

Mákófalván is vendégeskedtek

Nagyvenyim - Az erdélyi testvértelepüléshez, Egereshez tartozó községek közül Inaktelke után Mákófalvával is szorosabb lett a kapcsolat.

Körmendi Erzsébet

A nagyvenyimiek első alkalommal idén kaptak meghívást Mákófalva falunapjára. A partnertelepülésnek, Egeresnek egyik szórványfaluja Mákófalva is, ahova a venyimi Mikulás ellátogat minden decemberben. Az Inaktelkétől néhány kilométerre lévő falucska lakói nagyon megkedvelték a magyar barátokat, ezért örömmel látták őket vendégül a falunapjukon is.

Both György és Kegyes Lászlóné közösen ültette el a barátságfát (Fotó: Amatőr felvétel)

Kegyes Lászlóné alpolgármester vezetésével a nagyvenyimi futballcsapat tagjai vendégeskedtek Mákófalván, ahol barátságos mérkőzést játszottak a helyiekkel. A falunapi program részeként Kegyes Lászlóné és Both György, Egeres alpolgármestere - aki mákófalvi lakó - elültette a község óvodájának és iskolájának közös udvarán a barátságfát. Ahogyan a nagyvenyimi alpolgármester fogalmazott: - A fa gyökérzete szimbolizálja a közös gyökereinket, a minden tavasszal virágba boruló, levelet bontó és egyre terebélyesedő fa pedig a köztünk lévő erős barátságot.

Az Egereshez tartozó másik község, Inaktelke falunapján is tiszteletüket tették a venyimiek. A szerény létszámú delegációt Szabóné Lőrincz Ilona polgármester vezette. A látogatás során elhelyezték a tisztelet és a szeretet koszorúját a tragikus hirtelenséggel, fiatalon elhunyt lelkész, Jánosi Lóránt sírjánál. Az ott tartózkodás során tárgyaltak a települési vezetők arról is, hogy miként ünnepelik idén ősszel a partnerkapcsolat tízéves jubileumát. Az évfordulós programot előreláthatólag Nagyvenyimen rendezik majd meg a partnerek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!