Hírek

2015.07.14. 16:43

Máltai központ nyílt a Lajos király körúton

Dunaújváros - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának önkéntesei a Lajos király körúton kaptak helyet.

Pekarek János

Újra van központjuk, irodájuk, s ami még ennél is fontosabb: adománygyűjtő helyük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaújvárosi csoportja munkatársainak.

A szegényeknek, rászorulóknak, hajléktalanoknak, nagycsaládosoknak segítő szervezet önkéntesei mintegy tíz éve dolgoznak városunkban, s tevékenységüket teljesen önzetlenül, ingyen végzik.

Korábban a helyi görög katolikus egyház kertvárosi temploma mellett volt található helyiségük, amelyekben az adományokat gyűjtötték, osztották. Miután azonban az egyház az óvárosi volt római katolikus plébánia helyiségeit vásárolta meg, oda átköltözött, s igen szép liturgikus, valamint hitéleti helyet alakított ki ott is, egykori épületét (korábban egy gyermekintézmény helyét) a szomszédságában működő Pannon Oktatási Központ, a városi magángimnázium vette át.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat két helyi önkéntese a sokból, immár az új adománygyűjtő helyen, a Lajos király körút 10. szám alatti házban: Sárosiné Takács Rózsa és Nagy Ferencné. Fotó: Ady Géza

Az óvárosi plébánián azonban már nem jutott hely a máltaiak szeretetszolgálatának. Ezért kérték a városi önkormányzatot, hogy juttassanak számukra egy helyiséget, ahol egyre fontosabb karitatív munkájukat folytathatják.

Ahogyan Mudra Józseftől, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának vezetőjétől megtudtuk: ezt a helyet végül a Béke városrészi Lajos király körút 10. számú ház földszintjén találták meg. Aki nem járatos a vidéken, az is biztosan tud róla: ez a nevezetes Solanova-ház, a város talán legalaposabban és legkorszerűbben felújított panelépülete.

Az átmeneti szünet után tehát itt gyűjtik az adományokat a máltaiak önkéntesei. Mégpedig ruhaneműket, háztartási eszközöket, élelmiszereket. Az adományokat a szervezet önkéntesei jólelkű, adakozó emberektől gyűjtik, de szívesen fogadják úgy is, ha az adományokat beszállítják helyükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!