Hírek

2016.10.11. 18:00

Manófalva ismét kinyitott Mezőfalván, idén debütált a manóóvoda is

Mezőfalva - Ötödik alkalommal rendeztek manókiállítást a Cordastella idősek otthonában. Előbújtak a jótékony manók.

Horváth László

Amint peregni kezdenek az őszi falevelek, és színes takaróként borítják a kerteket udvarokat, előbújnak a jótékony manók is Mezőfalván.

Öt éve várják a kicsiket és nagyokat az idősek otthonába, ahol csodálatos manófalvi látványban gyönyörködhetnek a látogatók. Hétfőn iskolások és bölcsődések töltötték meg élettel az intézmény kertjét. Oroszné Márti és Víghné Nyegota Irén otthonvezetők ötlete nyomán megvalósított kiállítás évről évre egyre népszerűbb a községben. Nem csak a gyerekeknek okoznak örömet a kis figurák és történetei, de az idős otthon gondozottainak is különleges alkalom hallani a nyüzsgő gyereksokaságot, közösen rácsodálkozni a manók világára.

Oroszné Márti otthonvezető a manókról mesél a iskolás gyerekeknek a hétfői manófalvi megnyitón (Fotó: Horváth László)

Először a hátsó udvarban lévő használaton kívüli kutyaól szolgált a kiállítás helyszínéül. Mára különböző élettér szerint mutatják be a manók világát. Erdőrészlettel indul a tárlat. Az idén debütált a manóóvoda, amit a halász, a piac, az állattenyésztő és végül a földművelő manó közösségek követnek.

A rendezvényen nemcsak az aranyos bábukat nézegethetik a gyerekek, hanem közösen rajzolhatnak, különböző őszi dekorációkat készíthetnek. A kézműves foglalkozásba a gondozottakat is bevonják, hiszen a legfontosabb célja a kiállításnak összehozni a generációkat. A mezőfalvi idősek otthonában ezt kiválóan teszik, és folytatni fogják - ígérték az érintettek a búcsúzóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!