Manóváriak a szirénázó rendőrautóban

2017. május 18., 17:30 szerző: Pekarek János fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Rácalmás - "Ovizsaruk" látogattak a kisváros óvodájába, ahol nagyon összebarátkoztak a gyerekekkel, akik sokat tanultak tőlük!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Izgalmas nap volt a csütörtöki a rácalmási Manóvár óvodában: rendőrök érkeztek, teljes készültségben, nagy felszereltséggel!


Fridrich Tamás, mint „Ovizsaru”	Fotók: Zsedrovits Enikő

Az Ovizsaru programban ugyanis a helyi és a szomszédos község, Kulcs körzeti megbízottjai keresték fel az intézményt, hogy a gyerekeknek megmutassák: mi is a dolguk a rendőröknek, hogyan segítenek az egyenruhások a közlekedőknek, a településeken élőknek, hogyan is kell jól felszerelni egy kerékpárt, milyen közlekedési táblákat és jelzéseket kell ismerni ahhoz, hogy biztonságosan járhassanak az utcákon - és még számos fontos és érdekes kérdést vitattak meg.

Fridrich Ferenc törzszászlós rácalmási, és testvére, Fridrich Tamás kulcsi körzeti megbízottak a helyi polgárőr egyesület vezetőjével, Hosszú Mihállyal együtt minden jó választ fényvisszaverő matricákkal, karkötőkkel jutalmaztak, és minden óvodás kapott egy fényvisszaverő mellényt is. Emellett a rácalmási önkormányzat közbiztonsági bizottságának vezetője, Vizi István egy-egy mosolygós palacsintával ajándékozta meg a gyerekeket.


Jókedvű rácalmási óvodás gyerekek a rendőrkocsiban

De valószínűleg az volt a legnagyobb jutalom a kicsiknek, hogy szirénázhattak is a rendőrautóban...

Pekarek János

2017. május 18., 17:30 szerző: Pekarek János fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások