Hírek

2017.06.14. 18:05

Már az ötödik avató - Ovi-sportpályát adtak át Dunaújvárosban a kicsiknek

DUNAÚJVÁROS - A városban immár az ötödik ovi-sportpályát adták át tegnap a Kincskereső óvodában. Nagy szó, egész Fejér megyében összesen 11 van.

Balla Tibor

Ennek megfelelően a pályaavatón is szép számmal megjelentek az óvodák képviselői mellett, akik minden tagóvodából egy csoporttal érkeztek.

Jelen volt Cserna Gábor polgármester, Dunaújváros megyei jogú város képviseletében Gombos István alpolgármester, Lassingleitner Fruzsina és Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselők, Pál Dávid, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványt képviseletében, Kalácska András, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnöke, Tóth Imre elnökségi tag, a Társadalmi Felelősségvállalás Bizottság elnöke, Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára, a DPASE képviseletében Boldóczki Sándor és Lőrincz Emil, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia képviseletében Ferling Bernadett, valamint Szabó Ádám, az Ovi-sport koordinációs munkatársa. Természetesen a házigazda ovisok műsorával kezdődött a ceremónia.

Pál Dávid, Gyenes Józsefné és Cserna Gábor átvágja az ovi-sportpálya szalagját, átadva azt a gyerekeknek
Fotó: Zsedrovits Enikő

A kicsik a Kincskereső óvoda indulójával vonultak be: "Én vagyok a kincs, belőlem több nincs...", majd Pillangótánc című (Karsai Gizella Pille Pillangó című gyermekdalára) műsorukkal csaltak mosolyt a felnőttek arcára.

Cserna Gábor polgármester köszöntötte az ünnepség résztvevőit, aki kijelentette, nagyon büszke lenne erre a programra a magyar labdarúgás egyik ikonja, Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat hátvédje. Kijelentette, ebben az évben önkormányzatunk még két óvodára adta be a pályázatot, amelynek a közel négymillió forintos önrészét az önkormányzat biztosította, így a Margaréta és az Eszterlánc óvodák számíthatnak sikeres pályázat esetén beruházásra.

Eddig háromszor pályáztak sikeresen, ennek eredményeként valósult meg a meglévő, ezzel együtt már öt műfüves pálya. Hangsúlyozta: minden beruházás fontos egy város életében, de a legfontosabb az, ami a gyerekekért történik.

Miután két kis ovis megköszönte a focipályát, a mikrofonhoz Pál Dávid, az Ovi-Sport Alapítvány képviselője lépett. Kijelentette, hatalmas megtiszteltetés a tavaly októberi átadó után ilyen hamar ismét részt venni dunaújvárosi átadóünnepségen. Mint mondta, ez az országban a 220. Ovi-sportpálya átadó ünnepség, és a 11. a megyében.

A pályákat nem csak focira használják, kézilabdás tehetségek is teremhetnek ott
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az elmúlt hat esztendőben olyan fejlődésen ment át alapítványuk, hogy több sportág is megtalálta a kapcsolódási pontokat munkájukkal, ezért kellett az ovi-foci elnevezést leváltaniuk az ovi-sportra. Elmondta, a hatszor tizenkét méteres multifunkcionális pályákon nem sportolókat nevelnek a gyerekekből, hanem életkori sajátosságaiknak megfelelően játékos gyakorlatokon hozzák közelebb hozzájuk a sportot, annak reményében, hogy felnőttkorukban is a mindennapjaik szerves részévé válik.

Megköszönte a városvezetésnek, hogy így kiállnak a program mellett, valamint a társasági adóját felajánló cégeknek, és a Magyar Kézilabda Szövetségnek, amely nélkül nem avathatnának pályát.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője elmondta a gyerekeknek, milyen kalandos programok, milyen hatalmas buli vár rájuk, majd közösen átvágták a nemzetiszín szalagot, átadva a pályát rendeltetésének. A polgármester focizott egy keveset a gyerekekkel, majd Ferling Bernadett vezetésével szivacslabdával játszottak, és indulhatott az egész délelőttös buli aszfaltrajzzal, ugrálóvárral.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!