Hírek

2013.05.14. 16:42

Már az óvodában is kutatják a tehetséget

Baracs - A Négy Vándor Óvoda kezdeményezésére az önkormányzat pályázatot és közel tízmillió forintot nyert a Hétszínvirág tehetséghálózat pályázata megvalósítására.

Körmendi Erzsébet

Négy Vándor Óvoda és annak két tagintézménye, a kisapostagi  Mosolykert és az előszállási Patakparti tagóvoda a résztvevője a programnak, amely a tehetségek felkutatását és a tehetséggondozást tűzi zászlajára.  A pályázat célul tűzi ki az intézményi, helyi, térségi tehetséggondozó kezdeményezések kapcsolatrendszerének kiépítését a tehetséges fiatalok környezetével, a  szakemberekkel, valamint a tehetséggondozást segítő önkormányzati, egyházi, civil szervezetekkel, vállalkozásokkal.  A program kilép a hagyományos óvodai keretek közül és  igyekszik a társadalmi környezet figyelmét a tehetségre irányítani. 

Hosszú távon szeretnék elérni, hogy a Négy Vándor Óvoda és tagintézményei rendelkezzenek a tehetségfejlesztés területén megfelelő feltételekkel. A felkészült óvodapedagógusok a családdal és a tágabb nevelőkörnyezettel együttműködve minden gyermek számára utat nyissanak tehetségük kibontakoztatásához.  A pályázat lehetőséget nyújt óvodás tehetségműhely működtetésére számos témakörben    például hagyományőrzés, környezeti nevelés, készségfejlesztés és még sorolhatnánk. A  tehetségtanács kialakításában nagy szerep jut  az ötleteknek, a konzultációnak. Egy ilyen programra   divatos szakszóval élve érzékenyítő beszélgetésre   került sor hétfőn este a baracsi óvodában. A  konzultációt dr. Kormos Dénes irányította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!