Hírek

2016.11.28. 20:36

Már digitális a helyi mozi kisterme is

Dunaújváros - Bő egy évtizede úgy is tűnhetett, hogy bezár az ország egyik, több szempontból is érdekes és izgalmas mozija. Mára a helyzet megváltozott.

Szabó Szabolcs

A trendeknek megfelelően a mozi ismét érdekes lett. Az üzemeltetők igyekeznek a felszínen maradni. A Dózsa Mozicentrum egyik üzemeltető ügyvezetőjével, Verasztó Sándorral beszélgettünk az utóbbi öt esztendő munkájáról, és a jelen terveiről. A műemlékvédelmi védjeggyel ellátott ingatlanban számos fejlesztés hasznosult az utóbbi években. Felújították a mozi kiegészítő egységeit, a vetítőbe beköltözött a digitális rend, sőt, a látogatók számára számos plusz szolgáltatást is beillesztettek.

Sándor, a mozigépész már remekül kezeli a kisterem új digitális technikáját a Dózsa moziban Fotó: Ady Géza

- Öt éve vettük át a Dózsa Mozicentrumot. Egyrészt, nem akartuk, hogy elvesszen ennek a városnak az egyik legjobb és legnagyobb kulturális intézménye, másrészt komoly perspektívákat láttunk az ügyben. Első lépcsőben, az önkormányzat segítségével sikerült digitalizálni a nagytermet, valamint felújítani a kiszolgáló egységeket. Fokról fokra építkeztünk az adott lehetőségek mellett. Végig az volt a célunk, hogy egy városi kultúrcentrumot hozzunk létre. Az alapokat leraktuk. Az aktuális trendeknek megfelelően pörögnek nálunk a filmek, jó minőségben. Most már a kamarateremben is digitális a vetítés, és e tény is számos lehetőséget nyújt majd, olyan filmeket tudunk behozni, amelyek talán csak egy-egy speciális réteget érdekelnek majd, ám fontos szeletei a jelen filmes kultúrájának - fogalmazott lapunk megkeresésére Verasztó Sándor ügyvezető, aki a jövőbeni tervekre is kitért.

- Az épület teljes körű felújítása egy külön történet, és számos szereplőt érint. Az már világos, hogy egy-egy épületrészt nem érdemes önállóan felújítani, mivel ez jóval többe kerülne, mint egy műemlékvédelmileg is megfelelő rekonstrukció. Összességében szeretnék visszahozni egy olyan moziélményt, amely igazi közösségi alkalmakat nyújt a filmbarátoknak. A galériában üzemelő alternatív könnyűzenei klub jó számokkal megy, van igény az ilyen muzsikára. Legfőbb célunk, hogy a lehető legtöbb embert bevonzzuk a moziba...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!