Hírek

2014.08.29. 20:25

Újraélesztési rekordkísérlet: Dunaújváros a győztes, megdöntötték Szeged csúcsát!

Dunaújváros –Táborzárás hangulata uralkodott már pénteken a moziban. A rekord már délelőtt kilenckor Dunaújvárosé volt! A győzelem a miénk! De folytatják ma délután négy óráig – lenyomják a 200 órát! Az utolsó órákat töltik együtt a szervezők és koordinátorok, az újraélesztők.

Körmendi Erzsébet

Ha a sajtóban továbbítani lehetne az olvasóknak a győzelem örömmámorának érzését, ha a boldogság ugyanolyan futótűzként terjedne, és ugyanúgy átjárná az embereket, ahogyan az újraélesztési rekordkísérlet tette – egyetlen szomorkodó sem élne közöttünk!

A kísérlet több mint nyolc napig tartott. Ilyen hosszú ideig talán még soha nem küzdöttünk együtt, vállvetve, segítve és biztatva egymást hajnalonta, amikor már fogytán volt az energia. Minden szinten újraélesztési rekord: újraéledt Dunaújváros – páratlan összefogásnak lehettünk részesei és tanúi. Péntek délelőtt megdöntöttük a szegediek rekordját, most már minden óra ajándék. Táborzárás hangulat.

Várai Róbert és Nagy Attila polgármesterek, dr. Kovács Péter a járási hivatal vezetője, valamint a Fejér Megyei Kormányhivatalt képviselő Varga Gábor kabinetvezető. Fotó: Ady, Ónodi

A maratoni újraélesztés magyar rekordját Szeged tartotta 168 órával egészen péntek délelőttig: Dunaújváros ugyanis 2014. szeptember 29-én 9 órakor már egy teljes órával rávert a szegediekre. Miénk a győzelem! De a résztvevők folytatják, lankadatlan. Egyre nagyobb lendülettel és jókedvvel, ahogyan telik az idő... A visszaszámlálóról eltűntek a napok, tegnap délután négy órakor átfordult 23 óra 59 percre a visszalévő idő. Ki emlékszik már milyen volt, amikor 8 nap 7 óra nem tudom hány perc volt hátra...

A műsor, a humor nem hiányzott az újraélesztési rekordkísérletről – máshogyan nem is lehetett volna kibírni a több mint nyolc napot. Például dr. Máté Ágnes orvos-igazgató viccelődve pózolt Kovács Bettina kórházi szóvivő újraélesztése közben.

– Olyan érzés ez a vége előtt egy nappal, mint a számítógépes játékban, amikor a nullára lefogyott élet hirtelen újratöltődik. Euforikus dolog ennyi embert megmozgatni! Hihetetlen energiákat kapunk a résztvevőktől – összegezett Orosz Csaba.

Hajnalban a baracsi táncosok vittek életet és színt az akcióba – még táncoltak is –, kicsit feldobták az egyébként embert próbáló időszakot. A térség polgármesterei közül Várai Róbert és az ötletgazda Nagy Attila is hajnalban állt be az újraélesztők közé. Korábbi munkahelyi tanfolyamokon edződve a Fejér Megyei Kormányhivatalt képviselő Varga Gábor kabinetvezető és dr. Kovács Péter, a Dunaújvárosi Járási Hivatal vezetője szintén hajnali öt órakor csatlakozott az újraélesztőkhöz.

Hangsúlyozták: nagyszerű, példamutató a kezdeményezés, ha csak egy ember élete megmenthető lesz, felbecsülhetetlen jelentőségű. A járási hivatal munkatársai közül egyébként 26-an vettek részt a rekordkísérletben eddig, és ma hajnali fél 2-kor további 14 kormánytisztviselő gyakorolja majd az életmentő mozdulatsort.

– Köszönet Gulyás Emesének és Tihanyi Kittinek, akik éjszakánként helytálltak múlt péntek óta – mondta Feth Katalin a Vöröskereszt helyi vezetője. – Mit csinálok hétfőtől? Nem tudom. Először is tájékozódom, mi történt a nagyvilágban. Mert itt búra alatt vagyunk már egy hete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!