Hírek

2014.06.27. 17:34

Már elérhető Dunaújváros középtávú fejlesztési terve

Az önkormányzat hivatalos honlapján már elérhető a következő hét esztendőre szóló integrál településfejlesztési stratégia. Várják a véleményeket.

Szabó Szabolcs

A hivatalos tájékoztató: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata tavaly megkezdte a város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának (ITS) és Településfejlesztési Koncepciójának (TFK) felülvizsgálatát, amelyet számos pályázati kötelem (is) indokolt.

Épülőben – A következő hét évben számos beruházással számol a már olvasható tervezet (Fotó: Ónodi Zoltán)

A közgyűlés a közelmúltban elfogadta az Integrált Településfejlesztési Stratégia társadalmi véleményezésre szánt munkaanyagot, amely már elérhető az önkormányzat hivatalos világhálós oldalán, a www.dunaujvaros.hu-n. A véleményeket és a javaslatokat az [email protected] vagy az [email protected] e-mail címeken várják. A terjedelmes koncepcióban tartalmazza, hogy az ITS – a településfejlesztési tervezettben bemutatott célrendszerhez illeszkedve – rögzíti a város középtávú fejlesztési céljait, valamint tartalmazza a célok elérését szolgáló fejlesztési elképzeléseket is. Mindehhez a dokumentum olyan területi specifikumokat rendel, amelyek egyszerre szolgálják a városrészi szintű célok elérését is.

E logika mentén jelen dokumentum tartalmazza a városrészi szintű funkcióelemzéseket, a kapcsolódó SWOT (gyengeség, erősség, lehetőséget) elemzéseket, valamint a városrészi szintű célok leírását is.

Lapunk a következő hetekben részleteiben is bemutatja majd a koncepció legfontosabb pontjait, amely a következő hat-hét év terveit öleli föl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!