Hírek

2017.01.19. 17:30

Már itt a járvány

Dunaújváros - Az influenzaszerű megbetegedések miatt látogatási tilalmat rendeltek el csütörtöktől a Szent Pantaleon Kórházban.

Szabó Szabolcs

A kórházban ápolt betegek védelme érdekében csütörtöktől kórházi látogatási tilalmat rendelt el a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézménye minden osztályára kiterjedően, így a Szent Pantaleon Kórházban is.

Csütörtökön került ki az információs tábla a helyi kórház bejáratához: a látogatás szünetel Fotó: Ady Géza

A kormányhivataltól kapott jelentés szerint az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint január 9 és január 15. között a megye területén 1246 fő, az előző hetinél 88 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Fejér Megye egész területén a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány az utóbbi három hétben fokozatos növekedést mutat, valamint elérte a járványos küszöb érték közel kétszeresét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!