Hírek

2013.09.18. 17:25

Már javában készülnek az idei Tökfesztiválra

A jubileumi, tizedik Tökfesztivál számos érdekes kulturális programmal várja majd a látogatókat.

Szabó Szabolcs

A szervezőktől kapott tájékoztató szerint idén is gazdag kulturális program várja a majd a jövő héten hétvégén jelentkező Tökfesztivál közönségét. Lássuk először a gyermekprogramokat:

A hagyományokhoz híven idén is kézműves játszóházzal és tökfaragással várják majd a gyerkőcöket a Kúria udvarában a fesztivál ideje alatt. Szeptember 29-én, vasárnap a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapat tagjai játszanak a kicsikkel.

A kézműves műhelyekben szakavatott mesterektől hagyományos kézműves technikákat próbálhatnak ki kicsik és nagyok. A programok naponta 10 és 17 óra között zajlanak, a tökfaragással pedig a készlet erejéig fogadják az érdeklődőket.

Szeptember 27-én, pénteken délelőtt a Meseudvarban Emese mesél a kicsiknek, valamint ugyanitt gyermek táncház is fogadja a gyerekeket.

A mesebohócok lufihajtogatása, arcfestés, népi játszóház, vidámpark és pónilovaglás is színesíti majd a programot.

Az idei lesz a tizedik tökfesztivál és ez alkalomból az elmúlt évek sajtóanyagából, fotókból és a régi promóciós anyagokból rendeznek kiállítást. Megtudhatjuk, honnan is jött a "majdnem fesztivál " ötlete, hogyan változott a helyszín, hogyan nőtt a kínálat és a résztvevők száma, melyik fesztivál milyen érdekességgel várta a résztvevőket. Természetesen kiállítók sora is várja majd a kilátogatókat. A kínálat: Kalmár Benedek töktermelő - Krokodil és kígyó tökök, Fejes Sándor töktermelő - különleges tökök, Bubutimár Éva keramikus - kerámia manók, kerti díszek;

Fischer József és Ihász János szobrászművészek, Tóth Rozália festőművész és Sófalvi Tóth Katalin tiffany üvegtárgy kiállítása, Porpáczy Zoltán tervezőgrafikus Tökisztán című kiállítása, Kiskunhalasi Csipkeház és Csipkemúzeum kiállítása, matyó népművészeti bemutató, Nagy Andorné papírból készült kézműves termékeinek bemutatója, Cikk-Cakk Foltvarró Klub munkáinak kiállítása. A tárlatokat a jövő héten pénteken 17 órakor Németh Miklósné ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe. Jó tudni, hogy a kiállítások pénteken 14 és 18 óra között, szombaton és vasárnap 10 és 18 között látogathatóak. A Kovács Galériában Kovács György festőművész kiállítása várja majd a fesztiválozókat.

A Jankovich-kúria már megszokott, állandó kiállításai (helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás) a rendezvény ideje alatt megtekinthetők. Kiállításokra fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!