Hírek

2015.04.23. 18:29

Már két magyar vevő jelentkezett a Triumph-ra

Dunaújváros – A nyilvános ülésen rekord idő, két óra alatt döntött a város közgyűlése hatvanhárom témakörben, csütörtök délelőtt.

Körmendi Erzsébet

Szabó Zsolt pamfletjével kezdődött a közgyűlés érdemi munkája. A képviselő cinizmustól sem mentes felvetései között volt Cserna Gábor választások előtti ígérete, miszerint egy ötezer embernek munkát adó céggel aláírják a szerződést hamarosan. Ám ez azóta sem történt meg. A polgármester higgadtan válaszolt: a távolkeleti cég öt megyei jogú várossal tárgyalt, vizsgálta az adottságokat, és ketten maradtak porondon, egyikük Dunaújváros – de azóta nincs előrelépés, a cég döntésére várnak. A Triumph-ra már két vevő jelentkezett konkrét vételi szándékkal, mindkettő magyar, női könnyűipari területen tevékenykedik, és célja a munkahelyek megtartása. Ez utóbbit azért hangsúlyozta Cserna, hogy érzékeltesse: a városvezetés fontosnak tartja a foglalkoztatást. Hasonlóan fajsúlyos, hogy Dunaújvárosban egyetlen gyermek se éhezzen tanítási szünetben. Ezért a DVG tanéttermével pályáznak a nyári diákétkeztetés megoldására.

Pintér Attila nem hagyja annyiban: szeretné ha megépülne Dunaújváros hulladéklerakója. Fotó: Zsedrovits Enikő

Pintér Attila üdvözölte a kereszteződések biztonságossá tételét, ám továbbra is szeretné tudni, hogy napirenden tartják-e annak a kalandparknak a megvalósítását, amelyet a vidám park területére eredetileg terveztek. A hulladéklerakó is visszatérő témája volt a szocialista képviselőnek. Kérte, vegyék fel a kapcsolatot a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás vezetőjével, mert a korábbi pályázatban nálunk hulladéklerakó és komposztáló szerepelt, és nem kellene elveszíteni a megyei jogú város meghatározó szerepét. Úgy tudja, hogy a Dunanett ügyvezetője, Ferencz Kornél szerint nem támogatandó ez a beruházás, holott a környezetvédelmi engedély birtokában meg lehetne valósítani. Besztercei Zsolt is kapcsolódott Pintérhez, azt mondta: hulladékfeldolgozó ott lesz, ahol van lerakó. Ha nálunk nem építik meg az új „szeméttelepet", akkor feldolgozó sem lesz, és jelentősen emelkedni fognak az árak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!