Hírek

2016.05.06. 20:10

Már nem üres a part

Dunaföldvár - Komoly logisztikai műveletek után estére végső helyére került a helyi vízisportkör bázisának első új tagja.

Gallai Péter

Lapunkban is nyomon követtük, hogy a város egyik jelképévé vált Botel Admirál hajó, amely 1978-ban került a Dunaföldvári Vízisportkör Egyesület tulajdonába, darabjaira vágva a kohóban végezte, mert felújítása olyan sokba került, amelyet az önkormányzat és az egyesület közös összefogása sem fedezett.

Ám mindig van újjászületés, s a helyi part is csak egy ideig árválkodott üresen, mert az egyesület a vasból kapott pénzből, a város támogatásából, az egyesületi tagok befizetéseiből és támogatók segítségével elkezdte keresni a Botel megfelelő, sőt, funkcióiban működésükhöz még inkább illő hajó keresését. Végül egy kétszintes dunai tanyahajót, illetve egy uszályt is vásároltak, utóbbi tegnap érkezett meg Dunaföldvárra a dunaújvárosi kikötőből. . Ám előtte még a tiszalöki hajójavítóban teljeskörű felújításon és átalakításon esett át - mindez több mint tízmillió forintba került. Méghozzá úgy, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság által jóváhagyva, a Dunán közlekedő összes személyszállító hajó fogadására is szabályszerűen alkalmas. Az érkezést és a kikötést sokan nézték végig a partról.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!