Hírek

2015.07.02. 14:29

Szabó Sándor Bélát köszöntötték 90. születésnapján

Dunaújváros - Július elsején tovább gyarapodott a dunaújvárosi szépkorúak tábora: Szabó Sándor Béla szerdán töltötte be a kilencvenedik életévét. Az önkormányzat vezetői is köszöntötték ebből az alkalomból.

Körmendi Erzsébet

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az önkormányzat vezetőinek jókívánságait Gombos István alpolgármester adta át az ünnepeltnek, a miniszterelnök emléklapjával együtt.

Sándor bácsi Szombathelyen született és ott is nőtt fel, apja a Honvéd Törvényszéknél dolgozott, édesanyja háztartásbeli volt. Szüleit a háborús bombázás idején veszítette el. Az ünnepelt szépkorú építőmérnöki iskolát végzett Budapesten. Feleségével még egyetemista korukban házasodtak össze, és az idén április 6-án ünnepelték a 68. házassági évfordulójukat. Egy fiúk és egy lányuk született, 4 unoka és 2 dédunoka örvendezteti meg őket.

A házaspár sokáig Pécsen élt. Sándor bácsi a Geodéziai és Térképészeti Vállalat főmérnöke majd igazgatója volt, mindig is rendkívül aktív életet élt, párjával nyugdíjaként sem féltek lakóhelyet váltani: Dunaújvárosba azért költöztek hét évvel ezelőtt, hogy a rokonokkal kölcsönösen segítsék egymás életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!