Hírek

2016.07.01. 18:30

Már reggel több mint 30 fok

Dunaújváros – Víz, fejfedő, napszemüveg: ezek a legfontosabb kellékek mostanában!

Pekarek János

Meleg volt pénteken is, amikor még csak nagyon, nagyon távoli lehetőségként merült fel az, hogy szombaton délután akár záporok is frissíthetik a levegőt az országos kánikulában. Már délelőtt tíz órakor harmincegy fokot mutatott a hőmérő: kora délutánra helyenként a harmincöt fokot is elérte a hőmérséklet. Az országos tisztifőorvos ezért ez alkalommal is hőségriadót rendelt el.

Párakapu a Városháza téren, hűtött szódavízzel: ennél alig volt jobb. Legfeljebb a strand...

Nemcsak a város felforrósodott aszfaltútjait hűtötték a hőségben megszokott módon, locsolóautóval, hanem a Városháza téren és a Dózsa téren, a mozi előtt úgynevezett párakapukat is felállítottak, hogy hűthessék magukat a járókelők.

E helyeken palackozott vizet is osztottak. Megteltek a szabad- és fizetős strandok, és nagy forgalmat bonyolítottak a fagylaltozók is. A kórházban külön vízadagokkal próbálták enyhíteni azoknak a szenvedéseit, akik nem látogathatták a felüdülésre szolgáló helyeket.

Mindazonáltal ezúttal, a hőség idén nyári második nagyobb támadása idején is csak ismételni tudjuk magunkat: a legfontosabb a kellő folyadék-utánpótlás (nem alkoholból vagy kávéból, s még csak nem is cukros üdítőből!), a könnyű, szellős ruha, főként a fejfedő és a napszemüveg.

Azonban, aki csak teheti, inkább ne menjen ki a forró utcákra, hűtse lakását, inkább ventilátorral...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!