Hírek

2013.08.21. 20:06

Már térkövezik a Venyimi buszfordulót

Dunaújváros – Vélhetően már a hónap végére végeznek a Venyimi úti buszforduló átalakításával.

Szabó Szabolcs

A hónap elején több írásban is bemutattuk, hogy a Venyimi úti buszforduló környékén élők miért is szeretnék, ha az önkormányzat és a helyben érintett Volán társaság segítségével áthelyeznék néhány járat megállóját. Az ottélők panaszaira reagálva a város közgyűlése még tavasszal döntést hozott arról, hogy kibővítik a Venyimi út végén található buszfordulót, így az az érintett járatok számára is biztonságos megoldást jelent majd.

A szükséges előkészítő munkálatok után már rakják a térköveket a szakemberek a Venyimi úti buszfordulónál. Képünkön munkatársunk szemlélteti, lesz még dolguk a kivitelezőknek (Fotó: Vohlmann György)

A munkálatok megkezdésekor, augusztus elején lapunk munkatársai a helyszínen jártak. A buszjáratokkal közlekedők lakók elmondták, hogy az utóbbi években sajnos számos balesetet is eredményezett a buszforduló közvetlen közelében kialakított megállóhely.Tóth Kálmán, az érintett választókerület önkormányzati képviselője akkor lapunknak elmondta, mind a 20-as és 35-ös jelzésű járat esetében is arra törekednek a kivitelezésnél, hogy a járművek be tudjanak fordulni a már kibővített buszfordulóba.

A DH cikke után számos olvasó is felkereste szerkesztőségünket, akik elmondták, hogy a tervekkel egyetértenek és remélik, hogy mindez a munkálatok után megvalósul majd. Szerdán kora délután már a térköveket rakták le a szakemberek az említett buszfordulóban, amely heteken belül elkészülhet és áthelyezhetik a problémás megállót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!