Hírek

2014.01.29. 18:40

Az új épületszárny építése befejeződött

Dunaújváros - Befejeződött a Szent Pantaleon Kórház új szárnyának építése, és miután a hatóságok is mindent rendben találtak, szerdán a használatbavételi engedély is kézhez kapták az intézmény vezetői.

Gallai Péter

 

Ennek kapcsán csütörtökön sajtótájékoztatóval egybekötött orvosszakmai bejárást tartottak az új tömbben. Pók Tibor projektmenedzser azzal kezdte, hogy eljött az a pillanat, amikor olyan állapotba került az épület, hogy a szakma képviselői is szemrevételezhetik a tömböt, miként is lakják azt be: Olyan készültségi szinten vagyunk, hogy már csak a két-három hónapos próbaüzem van hátra, ami azt a célt szolgálja, hogy az összes gépészeti elem úgy működjön élesben, ahogy kell. Amennyiben pedig hiba lépne fel, akkor azt időben lehet javítani. Örömmel jelenthetem be, hogy minden szakhatóság jóváhagyta a használatbavételi engedélyt.

-Ez pedig egy újabb mérföldkő - tette hozzá dr. Mészáros Lajos főigazgató, aki bejelentette: ezzel az építkezési rész befejeződött.

A kivitelező cég ügyvezető igazgatója, Sinkovits Vilmos arról beszélt, hogy határidőre sikerült végezniük, az elrajtolt próbaüzem alatt pedig semmi probléma nem merült fel eddig.

Az esemény részeként többek között a kórház osztályvezetőinek jelenlétében lehetett megszemlélni az új épületet, ami valóban a XXI. századot képviseli. A bejárás alatt elhangzott, hogy a doktorok csak kisebb módosításokat kértek a kivitelezőtől, például arrébb szereljenek fel egy figyelő monitort. Megtudtuk, hogy amennyiben a kórház nyeri meg a városi alapellátási ügyeletet, akkor az a földszinten kap helyet. A sürgősségi osztály bővítése nyomán a baleseti sebészeti részleg az új szárnyba költözik, de olyan ambuláns szakrendelések is lesznek itt, amelyek ehhez az ellátási formához kapcsolódnak.

A bejáráson dr. Vaszkun László, a fül-orr-gégészet osztályvezető főorvosa azt mondta, ő és kollégái nagyon várják már az épület átadását: A korszerű körülmények közül az egyik legnagyobb előny a klimatizálás lesz. A mostani műtőkben nyáron szinte elviselhetetlen meleg van, nem ritka, hogy negyven fokban operálunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!