Hírek

2014.09.14. 22:05

Hétvégi kavalkád az MMK-ban

Gazdag programcsomaggal csábította az érdeklődőket a mögöttünk hagyott hétvégén a Munkásművelődési Központ.

Szabó Szabolcs

A Castrum Művészeti Napok címmel idén ősszel először jelentkező kulturális seregszemle számos műfaj kedvelőjének kínált kötelező érvényű programot a hétvégén. A maratoni eseménysort ifj. Pálfalvi János egy-egy fellépése foglalta keretbe.

Ugyanis, pénteken este a népszerű előadó dalos köszöntőjével nyitotta a háromnapos sorozat, majd vasárnap este szintén ifj. Pálfalvi János műsorával zárult a rendezvény. A három nap alatt táncbemutatók, koncertek, színházi előadások várták a közönséget. Ismét élet volt tehát a város egyik kulturális központjában, az MMK-ban.

Pénteken este előbb a Könyves Ágnes vezette BonaVox, majd a Hajnali utazók lépett fel a ház földszinti színháztermében. Az esti koncerttel örömmel üdvözölhettük, hogy elindult a MMK Music Club őszi sorozata is.

Másnap, szombaton délelőtt a hivatalos megnyitót követően a tudományos-játékos feladványok sokaságát kínáló interaktív kiállítás hívta vidám fejtörőre a korán érkezőknek. Kora délután már teljes fordulatszámon dübörgött a Castrum Zenei Napok.

A táncos műsorsávban előbb a My Way Dance School, majd Violin Művészeti Iskola tehetségeinek produkcióját tapsolhatta meg a közönség. Varga Zsuzsa és Fejér István latintánc bemutatója után pedig érkezett a Vasas Táncegyüttes látványos produkciója. A gyerkőcök a Szeleburdi Meseszínház előadásának örülhettek, a líra szerelmeseit pedig az Írisz Versszínpad előadása várta. Az MMK Music Club esti koncertjén a Kockás Kapca kollektívája muzsikált.

Vasárnap délután ismét a táncosoké volt a főszerep, sorrendben a Vasas, a Black Jazz Dance és a World Dance Group szórakoztatta az érdeklődőket. A meseszínház újabb adása után pedig az Ayarti Hastánccsoport műsorát és a Szerecz Róbert vezette Zumba-foglalkozást üdvözölhette a közönség.

Bízunk benne, hogy a jövőben is hasonlóan sokszínű programmal jelentkezik majd a Castrum Művészeti Napok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!