Hírek

2015.09.07. 13:19

Maratoni versenyt tartottak a dunai horgászok

Kulcs – Maratoni horgászversenyt rendeztek a kulcsiak a Duna-parton szombaton. Kitartottak a botok mellett a kedvezőtlen időben is.

Körmendi Erzsébet

Nagyjából tizen dobták be a horgászbotot a Dunába szombaton reggel kilenc órakor, a maratoni horgászverseny kezdetekor. A nagy halakkal próbálkoztak. Páhi Péter például a rablókat igyekezett kifogni, úszókészséggel, mások viszont fenekezés módszerét alkalmazták. A halak viszont elkerülték a versenypályát – ezért marhanyak-pörkölt rotyogott a bográcsban –, dél körül a parton ülők közül még csak Gódány Mihály büszkélkedhetett egy keszeggel.

Mérei Lajos, a Kulcsi Horgász és Természetvédő Egyesület elnöke elmondta, hogy nagyjából húsz éve – amikor Rácalmástól különvált Kulcs – alakították meg az egyesületet, és ma a település legnagyobb létszámú civil szervezetének számítanak, 180 taggal. Jobb Gyula polgármester szerint – aki aktív tagja az egyesületnek és részt vett a horgászversenyen is – a kulcsi part ideális, hiszen közvetlenül a főággal van kapcsolatuk. A 70-es években az ország legjobb horgászhelyének tartottak, rendszeresen jelentek róla cikkek a Horgász című szaklapban. Jövőre, ha halászni már nem lehet a Dunán és az ívások is jól alakulnak, talán megjön a hal is.

A kulcsi horgászok kitartanak, akkor is, ha ritkábban akad zsákmány a horgukra – mert imádják a folyót. Szabó István például alapító tagja az egyesületnek, ötven-hatvan éve horgászik. A vízállástól függően jár le a partra, néha minden nap, máskor viszont kihagy egy-két hetet. A Dunán nőtt fel, apja is rendszeresen horgászott. Szabó István azt mondja: a halastavakra egyáltalán nem jár le, mert az olyan, mintha az akváriumban horgászna. A Duna egészen más, lejárnak a feleségével is rendszeresen, csak azért, hogy megsimogassák a folyót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!