Hírek

2016.09.25. 19:00

Miénk volt a itt a tér!

Dunaújváros - Közösségi, futás, mozgás maraton, koncertek és néptánc találkozó is várta a városlakókat a mögöttünk hagyott hétvégén.

Szabó Szabolcs

Minden korosztály számára bőséggel kínált kikapcsolódási lehetőséget a Szent Mihály-napjához kapcsolódó programdömping, amely két napon át csábította a polgárokat a Városháza téren, valamint a felső Duna-parton.

A víkend ezúttal sportosan indult. A Fut a város közösségi futóverseny két távon is várta a mozgás iránt elkötelezett híveket. A szervezőknek nem is kellett csalódniuk, hiszen jóval a várakozásokon felül közel másfél ezren álltal rajthoz kocogáshoz príma időben szombaton délelőtt tíz órakor a Városháza téren. A rövid pihenő után a színpadi műsor az Ayarti Hastánc csoport, a No Control Dance Group, valamint a Flash Tánccsoport műsorával indult. A táncos blokk után a Spartan Cheerleaders akrobatikus mutatványai kápráztatták el a nagyérdeműt, majd a Gárdonyi iskola táncművészeti csoportjának ifjú tehetségei bizonyíthattak a színpadon. A fellépők után ismét sporté volt a főszerep, Miló Viki és Varró Gyula irányításával pazar lendülettel dübörgött a az I. Dunaújvárosi Mozgás Maraton. A napot pedig egy teltházas koncerttel zárta a Wellhello.

A sokak által nagyon várt Szent Mihály-napi tűzgyűjtással zárult a zsúfolt hétvégi programsorozat. Lesz mire emlékezni.

Zöld csillag kihunyt az égen, a csónak partot ért / Hideg csendben fekete minden, legyen az álmod, / Legyen az álmod szép - zúgta a megunhatatlan P. Mobil slágert a RockBox vasárnap este a főtéren, szépszámú közönség előtt. Húsz órával e koncert előtt még a hazai popszakma nagyágyújának számító Wellhello töltötte meg a teret.

 

A sokak által várt koncertről megoszlanak a vélemények, egy biztos a fiatal célközönség kitörő örömmel ünnepelte kedvenceit. Az országos, Szent Mihály napjához kapcsolódó Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! programsorozathoz kapcsolódó dunaújvárosi kavalkád jellemzője volt az elmúlt hétvégén, hogy sokakhoz kívánt szólni, és e jeles vállalását teljesítette is. A város tehetségeit és alkotó közösségeit is felvonultató kínálatban helyet kapott például az öt együttes felvonultató régiós néptánc találkozó is (bővebben lásd a 7. oldalon), csakúgy mint a sokakat át- és megmozgató sportos programok is.

A hosszúra nyúlt hétvégén természetesen az egyik leglátványosabb elem a Szent Mihály-napi tűzgyújtás zárta a felső Duna-parton, ahol tűztáncot is rophattak az ünneplők, akik emlékezetes pillanatokkal térhettek haza a nagy tűz mellől.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!